Tänk på det här när du tecknar din gravidförsäkring

Planerar ni att bilda familj? Det är en spännande tid men också en tid fylld av frågor. En gravidförsäkring kan erbjuda trygghet, för er som föräldrar och för ert ofödda barn, men vad bör en sådan försäkring egentligen innehålla? Här är de viktigaste punkterna att ha koll på, för att kunna göra ett bra val.

Det är viktigt att du väljer en gravidförsäkring som passar dig. En del av förberedelsen när du väntar barn bör därför vara att se över vilket skydd en gravidförsäkring kan erbjuda. En bra gravidförsäkring är anpassad för att täcka de specifika risker och behov som kan uppstå under graviditeten, förlossningen och den första tiden med det nyfödda barnet.

Medicinsk ersättning och förlossningsskador

Först och främst bör försäkringen inkludera ersättning för medicinska komplikationer som kan drabba den gravida personen och barnet. Detta inkluderar oförutsedda händelser som kräver sjukhusvistelse, specialistvård eller operationer. Det är också viktigt att försäkringen täcker eventuella förlossningsskador hos både mor och barn.

Ersättning vid för tidig födsel och sjukhusvistelse

En annan viktig aspekt är ersättning vid för tidig födsel, vilket kan innebära en längre sjukhusvistelse för barnet och ibland även intensivvård. En del försäkringar erbjuder även dagpenning om barnet behöver vårdas på sjukhus efter födseln, vilket kan vara en ekonomisk lättnad för föräldrarna.

Psykologiskt stöd och rådgivningstjänster

Det är också värt att se över om försäkringen erbjuder stöd vid psykologiska besvär som kan uppstå i samband med graviditet och förlossning, såsom postpartumdepression. Vissa försäkringar inkluderar även tillgång till barnmorskesupport eller rådgivningstjänster, vilket kan vara en värdefull resurs.

Villkor och begränsningar i gravidförsäkringen

Slutligen bör man kontrollera försäkringens villkor noggrant. Det är viktigt att veta när försäkringen börjar gälla och hur länge den sträcker sig efter barnets födelse. Det kan också vara bra att känna till eventuella självrisker och begränsningar i försäkringen.

Att teckna en gravidförsäkring är ett sätt att ge både dig och ditt barn ett extra skyddsnät. Genom att välja en försäkring som täcker de mest relevanta riskerna kan du minska oron och fokusera på glädjen i att välkomna en ny familjemedlem.

500 kr i värdecheck när du köper Gravidförsäkring

Få värdecheck på 500 kr till babyskydd eller bilbarnstol hos Lekia i Jönköping/Vetlanda eller Babya i Gislaved

Läs mer om erbjudandet

Se alla nyheter