Idrottsstipendium till Liv Nord och Tim Nordin

Sedan 1974 har Länsförsäkringar Jämtland delat ut ett idrottsstipendium till unga idrottare i Jämtland Härjedalen. Årets stipendiater inspirerar, skapar gemenskap och går sina egna vägar. Stipendiaterna har valts ut tillsammans med RF-SISU Jämtland Härjedalen.

Liv Nord och Tim Nordin.
Foto: LF Jämtland

Idrottsutvecklingsstipendiet, tidigare idrottstalangstipendiet, har en lång historia. Sedan 1974 har stipendiet delats ut till många välkända idrottare som till exempel Ida Ingemarsdotter, Elsa Tänglander, Ulf Dahlén, Ebba Årsjö, Thomas Wassberg med många flera. I år har ovanligt många nomineringar kommit in och årets mottagare blir Liv Nord och Tim Nordin.

Liv Nord är en toppspelare i Östersund Basket som ligger i ligans högsta division. Hon är aktuell för landslagsspel samtidigt som hon studerar på Mittuniversitetet i Östersund.
-- Drömmen är att bli proffs och spela utomlands i Europa. Något av topplagen i Frankrike eller kanske Spanien.

Motivering Liv Nord:
Liv Nord är en peppande, social lagkamrat och en förebild genom sitt sätt att agera på och utanför basketplanen. Hon står för inspiration, glädje och sammanhållning inte minst när hon coachar yngre spelare att både ha roligt och utvecklas som basketspelare. I tidigare lag har hon varit lagkapten och under fjolåret fått en större roll i ligalaget där hon spelar nu. Liv har genom åren utvecklats som idrottare inom basketen och tagit stadiga kliv framåt, hon har viljan och potentialen att utvecklas ännu mer. Samtidigt har hon en god balans mellan sin idrottsliga satsning i kombination med universitetsstudier och arbete.

Tim Nordin tränar och tävlar för IF Castor i konståkning. Han åker i den högsta serien, är distriktsmästare och uttagen till lag-SM.
-- Jag hoppas intresset för konståkning ökar inte minst bland killar. Det har faktiskt ökat nu sista året men jag vill gärna att ännu fler börjar med konståkning.

Motivering Tim Nordin:
Tim Nordin är en förebild för både killar och tjejer som vill träna konståkning och en stor inspiration för alla att våga följa sina drömmar och göra det man tycker är roligt, oavsett omgivningens åsikter. Han lägger mycket tid på att vara engagerad och delaktig i träningen för föreningens yngre åkare där han med god hand stödjer, inspirerar och peppar fler att hitta glädjen i konståkningen. Har haft en god utveckling inom sin idrott och har som mål att fortsätta utvecklas med en strävan mot en plats i landslaget. Tim tar sig tid till vänner och familj och lyckas även balansera sina studier med bra resultat som följd.

 

Fakta LF Jämtlands idrottsutvecklingsstipendium.
Stipendiet har delats ut sedan 1974. Bland tidigare stipendiater återfinnsThomas Wassberg, Ulf Dahlén, Torgny Mogren, Anna Ottosson Blixth, Anna-Carin Zidek, Ida Ingemarsdotter, Ebba Årsjö, Elsa Tänglander och många många fler. Två stipendier om 10 000 kr vardera delas årligen ut till två framgångsrika idrottare mellan 13 och 20 år som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå och tillhört förening ansluten till RF-SISU Jämtland Härjedalen. Stor vikt läggs också på kamratskap, idrottsglädje och balans mellan idrotten och livet i övrigt.

LF Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden