Vi deltar på Landsbygdsriksdagen 24-26 maj

LF Sörmland kommer att delta på flera aktiviteter i Landsbygdsriksdagen som äger rum i Nyköping den 24–26 maj 2024.

Landsbygdsriksdagen erbjuder ett unikt tillfälle till kompetensutveckling för dig som engagerar dig i landsbygdsfrågor.Det är en dynamisk mötesplats för politiker, proffessorer och många fler under tre intensiva dagar. Årets tema är balans mellan stad och land i en ny tid. 

Aktiviteter under Landsbygdsriksdagen

Det är en diger agenda fylld med bland annat seminarier, föreläsningar, inspirationsresor:

  • Inspirationsresor till 19 olika temaområden, du väljer vilka du vill följa med på. Temaområdena visar upp hur hur framtidens landsbygder kan se ut och vad lokala krafter kan åstadkomma. Vi deltar på en resa med devisen: En resa mot framtidens lantbruk med kunglig glans.
  • Föreläsningar inom bildning, omställning, demokrati och framtid. 
  • Ett 40-tal seminarier om den nya tidens många kriser och frågor som varit aktuella under lång tid som till exempel bredband, skolor och service.På vårt seminarium kan du lyssna på Per Frankelius, LUI-forskare, Johan Varenius, verksamhetsledaren för Agro Sörmland, och Peter Retuerström, lantbrukare och vår styrelseordförande, som kommer att berätta om klimatanpassaning och klimatomställning.
  • Monterutställningar med miniworkshops.
  • EU och landsbygderna: partiernas toppkandidater till Europaparlamentet deltar samt experter och politiska ledarskribenter. Vad betyder EU för platsen där du bor och för din organisationen du jobbar för? 
  • Underhållning med bland annat Fredrik Lindström och Plura.

Vill du läsa mer om evenemanget, finns information på Landsbygdsriskdagens webbplats.

Se alla nyheter