Nu heter vi LF Bergslagen

Idag, den 19 mars, blir en lång historia kort. Vi byter namn från Länsförsäkringar Bergslagen till LF Bergslagen. För vi är så mycket mer än bara försäkringar.

par med flyttlåda

Länsförsäkringar Bergslagen är ett kundägt bolag som funnits i mer än 175 år. Nu moderniserar vi varumärket genom att förkorta Länsförsäkringar till LF.

– Med LF Bergslagen som nytt namn så får vi ett varumärke som inte bara förknippas med försäkringar utan med hela vårt breda erbjudande inom sparande, lån, försäkring, boende, hälsa och pension, säger Mikael Sundquist, vd på LF Bergslagen.

Lika bra som innan. Lite kortare namn bara.

Länsförsäkringar är mer än bara försäkringar. Vi vill öka kännedomen om hela vårt erbjudande inom sparande, lån, försäkring, boende, hälsa och pension. Med ett kortare namn får vi också ett varumärke som är bättre anpassat för en bra digital upplevelse.

Vi påbörjar namnbytet den 19 mars. Namnet och vår uppdaterade logotyp byts sedan ut successivt och ansvarsfullt en tid framöver. Därför kommer du kunna se att vi kommunicerar både Länsförsäkringar och LF ett tag till. Inledningsvis kommer vårt nya namn framför allt synas i digitala kanaler. Tryckt informationsmaterial, profilkläder och stripning på bilar kommer bytas ut när det tar slut, går sönder eller behöver uppdateras.

Länsförsäkringar består av 23 lokala bolag varav 20 har eller kommer byta namn under 2023-2024. I LF-gemensam kommunikation kommer LF som kommunikativt namn att börja användas från och med kvartal tre 2024.

Se alla nyheter