Skadedjur

Skadedjursbekämpning

Skadedjursbekämpning ingår alltid i villa-, villahem- och fritidshusförsäkringen. Bor du i hyres- eller bostadsrätt har fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen en motsvarande försäkring.

Länsförsäkringar Blekinge har samarbete med Anticimex.  Är du kund i ett annat Länsförsäkringsbolag ska du kontakta ditt bolag för information om var du ska vända dig.

Så här gäller försäkringen

Försäkringen gäller för sanering inom bostadshuset mot levande insekter, aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss på och i direkt anslutning till bostadshuset.

Försäkringen gäller inte för kostnader för byggnadstekniska åtgärder, till exempel upptagning av väggar och golv. Saneringsåtagandet gäller utan självrisk. Läs mer i villkoret  under punkt L.

Aktuellt

Nu är det hög tid att se över vindar och andra utrymmen.

  • Dammsug bort flugor
  • Tag ner förra årets getingbon
  • Städa undan efter eventuella möss som kan ha varit inneboende hos dig

Mer information om flygande insekter och gnagare.

 

Hjälp, vad gör jag?

Du kan göra en hel del själv

Att upptäcka objudna gäster i sitt hem är obehagligt. Det finns oftast flera saker du själv kan göra innan du kontaktar oss. 

För att underlätta har vi delat in de vanligaste skadedjuren i tre grupper, flygande insekter, krypande insekter, möss och råttor.

Följ våra råd, blir du inte av med djuren kan du kontakta Anticimex så hjälper de dig.

Kontakta oss

Om du inte blir av med djuren kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Du som är kund i Länsförsäkringar Blekinge kan ringa till Anticimex på telefon 0455-32 66 30. Är du kund i ett annat Länsförsäkringsbolag ska du kontakta ditt bolag för information om var du ska vända dig.

Bor du i hyreslägenhet eller bostadsrätt ska du i första hand kontakta hyresvärden eller alternativt bostadsrättsföreningen som ibland har egna rutiner för anmälan.

Flygande insekter

Att störas av flygande insekter i sin närhet är obehagligt, och det kan också vara farligt. Vi har här samlat lite information om de vanligaste flygande insekterna. 

Läs mer om flygande insekter

Krypande insekter

Att hitta krypande insekter hemma kan vara obehagligt. Särskilt om man hittar dem i skafferiet. Vi har här samlat lite information om de vanligaste insekterna. 

Läs mer om krypande insekter

Möss och råttor

Ju större skadedjur ju otäckare tycker många. Här finns information vad du själv kan göra som första åtgärd för att bli av med de objudna gästerna. 

Läs mer om möss och råttor

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.