Nu ger vi återbäring på 75 miljoner till våra kunder

2019 var ett bra år – vi hade färre olyckor och skador än beräknat. Därför kan vi dela ut återbäring på sammanlagt 75 miljoner kronor till våra försäkringskunder i Blekinge. Registrera ditt kontonummer på Mina sidor så får du pengarna direkt på bankkontot vid utbetalningen i maj/juni.

Så registrerar du ditt kontonummer

 1. Logga in på lansforsakringar.se med BankID eller säkerhetsdosa

 2. Gå till Inställningar, som du hittar i den personliga menyn bredvid knappen Logga ut

 3. Välj Utbetalning och fyll i ditt kontonummer

 4. Passa även på att uppdatera dina kontaktuppgifter under Kontaktuppgifter

Så fungerar återbäring

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att när det går bra för oss kan vi betala ut återbäring till våra försäkringskunder. Du som har en sakförsäkring (till exempel en bil- eller hemförsäkring) hos oss har möjlighet att få tillbaka en del av din försäkringspremie. Dina inbetalade premier styr hur mycket du får tillbaka.

Under april/maj får du ditt återbäringsbesked via posten, där kan du läsa mer om hur mycket just du får i återbäring. Pengarna delas ut i maj/juni och om du inte har registrerat ditt bankkonto hos oss senast den 10 maj 2020 får du en utbetalningsavi, under september, som du kan lösa in på posten för att få dina pengar i kontanter.   

Varför återbäring just nu?

Rådande corona-tider har slagit hårt mot näringsliv och privatekonomi. Vi har därför bestämt att tidigarelägga den återbäring som vi annars hade planerat att genomföra i höst. För den genomsnittliga privatkunden innebär det ett extra tillskott i kassan på några tusenlappar. Förhoppningen är att bidra till en liten, men ändå positiv utveckling i det allvarliga läget.

Vanliga frågor och svar om återbäring

 • Försäkringar

  När vi har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premien som man betalar för sina sakförsäkringar.


  Hjälpte det här svaret dig? 109 av 144 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ditt Länsförsäkringsbolags styrelse väljer varje år om man ska ge återbäring till dig som är kund och hur stor återbäringen i så fall ska bli.


  Hjälpte det här svaret dig? 127 av 171 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  För att få återbäring måste du ha haft minst en gällande sakförsäkring i ett länsförsäkringsbolag som valt att ge återbäring. Det kan vara en fordons-, hem-, och djurförsäkring, men inte pensions-, liv eller sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 361 av 443 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi kommer att dela ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende och fordon) men inte pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 363 av 458 har fått hjälp av svaret