Länsförsäkringar gör det möjligt

Vi bryr oss om innovationer och hållbar tillväxt i Blekinge. Att hitta kapitalfinansiering är en utmaning för många tillväxtföretag. Vi vill på ett engagerat och ansvarsfullt sätt bidra till att företag i utvecklingsstadier kan utveckla nytt, innovativt och hållbart företagande i Blekinge län. Vi vill ge unga tillväxtbolag möjlighet att utveckla skalbara affärsidéer och vår vision är att skapa förutsättningar för nytt företagande och nya arbetstillfällen i Blekinge län.

På bilden; Jens Listerö, Vd och Lene Håkansson, Finansansvarig

En viktig del av vår verksamhet är att utveckla länet och på lång sikt säkra arbetstillfällen. Därför vill vi investera i driftiga företag i Blekinge.

”Vi bryr oss om det lokala näringslivet, vi vill stärka tillväxtföretagen i länet och vi vill vara med och skapa förutsättningar för nya affärsidéer!”

”Har du en hållbar och skalbar affärsidé och behöver hjälp med investeringskapital? Vi är intresserade av dig och potentialen i din idé!”


Portföljbolag som vi investerat iPå bilden; Matz Karlsson, Storegate (grundare), Patric Isacsson, ToKeep AB, Lene Håkansson och Jens Listerö från Länsförsäkringar Blekinge samt Bertil Hedén Storegate (grundare)

ToKeep AB

ToKeep AB  är ett nystartat bolag vars affärsidé är att ge sina kunder kontroll över viktig personlig information genom att samla in och spara allt på ett och samma ställe, helt automatiskt.

"Vår vision är att du som användare inte ska behöva samla in någon information alls, vi ska göra det åt dig, helt automatiskt."

Läs mer på tokeep.com

tokeep.logga.555.jpg


På bilden; Jens Listerö, Vd Länsförsäkringar, Marianne Ivarsson, Vd för Techinova samt Lene Håkansson, Finansansvarig Länsförsäkringar Blekinge

Techinova

Techinovas Mission; I våra lösningar möts det bästa från då, nu och imorgon

Techinova löser el-distributörers problem med kontroll, övervakning och automation på distans. Vi utvecklar och erbjuder telemetrilösningar världen över. Techinova utvecklar system, initialt för eldistributionsmarknaden. Vi tar funktionsansvar för system för att möta kundernas efterfrågan.

Läs mer på Techinova.se

techinova_logga_555.jpg


Om Länsförsäkringar Blekinge Utveckling AB

Länsförsäkringar Blekinge Utveckling AB (Bolaget) är ett riskkapitalbolag som verkar lokalt inom Blekinge län.

Bolaget är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Blekinge och syftet med Bolaget är att skapa bättre förutsättningar för växande småföretag. Vår förhoppning är att våra investeringar med tiden kan generera fler arbetstillfällen i länet.

Grundtanken är att vi går in som en mer eller mindre ägare i företagen, under en viss tid, tills de har möjlighet att stå på egna ben. Vi bidrar med både hjärta och hjärna för att på bästa sätt utveckla vårt län och vårt företagsklimat med erfarenhet, nätverk, kompetens och kapital!

Pitcha din idé - se video (Länk till Vimeo)


Vilka kan ansöka?

Läs mer och ansök här