Stefan Boquist får stipendiet Ung växtkraft

Efter några års uppehåll delade Dalarnas Försäkringsbolag och LRF Ungdomen återigen ut stipendiet Ung Växtkraft. Under LRF-stämman i måndags blev det officiellt att skogsentreprenören Stefan Boquist får stipendiet för 2022.

Ung växtkraft är ett samarbete mellan Dalarnas Försäkringsbolag och LRF Ungdomen i Dalarna för att hjälpa unga företagare på landsbygden i länet.

- Vi försäkrar de flesta jord- och skogsbruken i Dalarna och vi vill därför vara med och stötta unga entrepre­nörer i länet som på olika sätt gör det möjligt att äta, leva och bo mer hållbart, berättar försäkringsrådgivar­en Jan Linderoth.

Under november och december gick det att nominera unga entreprenörer och lantbrukare till stipendiet. Juryns val föll till slut på skogsentreprenören Stefan Boquist från Långshyttan. Under måndagskvällen läste Jan Linderoth upp juryns motivering från scenen under LRF-stämman på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik.

- Det är ovanligt med unga företagare med så omfattande verksamhet inom den kapitalintensiva bransch som skogsentreprenörer verkar inom. Stefan Boquist visar dock att det är möjligt genom seriöst, hårt arbete med stor omsorg om människor, maskiner och natur.

Juryn bestod av Jan Linderoth, Dalarnas Försäkringsbolag, Johanna Björs, ordförande i LRF Ungdomen Dalarna, och Martin Moraeus från LRF:s riksförbundsstyrelse. Stipendiet är på 10 000 kronor.

För ytterligare information kontakta gärna:
Marie Eriksson, kommunikationschef på Dalarnas Försäkringsbolag
023-930 23 | 070-643 30 23
marie.eriksson@dalarnas.se

Se alla nyheter