Så kan sjukvårdsförsäkringen hjälpa

Här är ett exempel på hur Johan fått hjälp att snabbt komma tillbaka i arbete efter skada med hjälp av vår sjukvårdsförsäkring för företag.  

Johan är 39 år gammal och driver sedan sju år tillbaka eget företag. Hans tid är viktig, en arbetsdag är värd flera tusen kronor i fakturerat arbete.

En dag får Johan kraftigt ont i ryggen och upplever domningar i ben och armar. Han ringer vår sjukvårdsförmedling och vi bokar en tid hos en specialistläkare dagen därpå. Läkaren konstaterar att Johan har diskbråck och han får en tid för operation en vecka senare. 

Tack vare sin sjukvårdsförsäkring är Johan tillbaka i arbete redan veckan efter. Han har fått hjälp från försäkringen att anpassa arbetsplatsen så han kan jobba trots kvarstående men.

Johan har även fått ersättning för anpassning av firmabil så att han inte behöver belasta ryggen i onödan. Efter operationen får han rehabilitering och sjukgymnastik tills han känner sig helt återställd.

Så hjälpte sjukvårdsförsäkringen:

  • Besök hos specialistläkare för bedömning dagen efter skada
  • Operation någon vecka efter skada
  • Ersättning för resekostnad till och från sjukhuset
  • Ersättning med upp till 150 000 kr för anpassning av arbetsplats
  • Rehabilitering och hjälp efter operation

Exemplet bygger på att Johan har en sjukvårdsförsäkring för företag som kostar honom 13 kronor per dag (cirka 390 kronor/månad).

Om han inte haft en sjukvårdsförsäkring hade han fått vänta i snitt 85 dagar på en operation och han hade själv fått stå för alla kostnader.'

Vill du veta mer?

Det är enkelt att skaffa sjukvårdsförsäkringen. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig med mer information och pris.

Få prisförslag

Sjukvårdsförsäkringen i samband med Corona

COVID-19 omfattas av smittskyddslagen och ingenting som omfattas av smittskyddslagen ingår i sjukvårdsförsäkringen. Men du kan använda samtalsstödet om du känner oro i rådande situation. Läs mer