Hallå där Tomas Jernelöv som utsetts till VD på LF Gävleborg!

Tomas Jernelöv, som närmast kommer från Länsförsäkringar AB, blir ny VD på LF Gävleborg. Han tillträder sin tjänst den 10 juni och efterträder då Per-Ove Bäckström som går i pension. Vi har ställt några frågor till Tomas.

Beskriv dig själv med några enkla meningar?

- Jag är 52 år, sambo, trebarnspappa och hundägare. Mina stora intressen är människor, samhällsfrågor och sport. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har också bott ett par år utomlands.

Vad fick dig att söka till tjänsten som VD på LF Gävleborg?

- Det ska bli otroligt roligt och spännande att få lära känna en, för mig, ny del av vårt land – nämligen Gävleborg! Det finns flera anledningar till att jag sökte denna tjänst. När det gäller LF Gävleborg som bolag så är det lagom stort och förutsättningarna för att kunna skapa en bra teamkänsla är därmed väldigt goda. Det tycker jag är viktigt. Sedan ser jag naturligtvis fram emot att få vara med och driva den lokala affären. Sist men inte minst, jag uppskattar verkligen att Länsförsäkringar alltid fokuserar på kunden, och på samhället där vi verkar. Att få vara VD på ett länsbolag är för mig något av det finaste man kan vara.

Du kommer att bosätta dig i Gävleborg – när går flyttlasset?

- Vi letar just nu bostad. Förhoppningen är att vi ska kunna flytta tidig höst.

Se alla nyheter