Länsförsäkringar Liv höjer återbäringen för kunderna i Nya Trad

Från den 1 november höjer Länsförsäkringar Liv den aktuella återbäringsräntan i Nya Trad från 3 till 4 procent per år, före skatt och avgifter. Dessutom gjordes under oktober en extra fördelning av återbäring med 4 procent till alla kunder i Nya Trad.

Jakob Carlsson Länsförsäkringar

I praktiken innebar det att cirka 110 000 kunder fick drygt 800 miljoner kronor fördelade på sina försäkringar. Även under 2018 gjordes en liknande extra fördelning på 5 procent till kunderna i Nya Trad.

– Det är mycket glädjande att vi återigen kan göra en extra fördelning av återbäring till våra kunder i Nya Trad. Det har möjliggjorts genom hög kapitalavkastning, framför allt inom aktier, som i sin tur bidragit till att ytterligare stärka konsolideringsgraden, säger Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv.

Avkastningen i Nya Trad var 12,0 procent till och med den 30 september 2019. Konsolideringsgraden i Nya Trad uppgick till 116 procent och det förvaltade kapitalet till cirka 25 miljarder kronor. Den genomsnittliga återbäringsräntan sedan starten i juni 2013 har varit 7,2 procent, inklusive den extra fördelningen under oktober.

Läs mer om Nya Trad.

Länsförsäkringars pressrum
Länsförsäkringar på Twitter: @forsakringar

För ytterligare information kontakta:
Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv, 08-588 41455, press@lansforsakringar.se
Presskontakt, 08-588 41850, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden