Elever på Transportgymnasiet i Sundsvall bjuds på trafiksäkerhetsutbildning och halkbanekörning

  Vanliga orsaker till lastbilsolyckor är den mänskliga faktorn och yrkesförare har därför ett stort ansvar. För att minska trafikolyckor där lastbilar är inblandade bjuder Länsförsäkringar Västernorrland blivande yrkesförare på en riskutbildning med övning på halkbana.

Sjögren-Henrik-utomhus
Foto: Olle Melkerhed

Den 19 februari bjuds eleverna i årskurs tre på Transportgymnasiet i Sundsvall på en heldagsutbildning på flygbasen Föne utanför Ljusdal. Under dagen får eleverna en teoretisk riskutbildning och får även köra halkbana med instruktör.

- Vi nappade direkt på erbjudandet från Länsförsäkringar eftersom halkbanekörning är något vi vanligtvis inte erbjuder inom transportutbildningen. Att ha övat att köra lastbil på vinterväglag är otroligt värdefull kunskap för våra elever innan de ger sig ut i yrkeslivet, säger Peter Lundberg, lärare på Transportgymnasiet i Sundsvall.

Riskutbildningen tar upp distraktion, nykterhet, vinterväglag, friktion, hastighet och lastsäkring. Henrik Sjögren, motorskadeexpert från Länsförsäkringar Västernorrland håller i utbildningen:

- Vi tycker det är viktigt att yrkesförare tidigt får en förståelse för vilka risker som finns och vilka konsekvenser olyckor får där en lastbil är inblandad. Därför vill vi dela med oss av vår kunskap om trafiksäkerhet så att yrkesförare och andra trafikanter ska få en så säker vardag som möjligt.

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Västernorrland är ett av 23 lokalt förankrade och självständiga länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder ett brett utbud av bank- och försäkringstjänster till privatpersoner och företag. I 175 år har vi verkat i Västernorrland. Vi ägs av våra kunder och finns där de finns. Du hittar våra kontor i Härnösand, Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors och Sollefteå. Med personlig service, kompetenta medarbetare och konkurrenskraftiga priser har vi under många år haft branschens mest nöjda kunder.

Se alla pressmeddelanden