Länsförsäkringar AB delar upp Kommunikation och Hållbarhet

Länsförsäkringar AB delar upp avdelningen för Kommunikation och Hållbarhet i två. Beslutet syftar bland annat till att säkra att hållbarhet blir en tydligare integrerad del av all verksamhet. I samband med förändringen väljer nuvarande chef för Kommunikation och Hållbarhet, Fanny Wallér, att lämna Länsförsäkringar för nya utmaningar. Länsförsäkringar har rekryterat Lena Hedlund till den nyinrättade tjänsten som kommunikationschef.

Fanny-Waller

Avdelningen för Kommunikation och Hållbarhet ansvarar idag för länsförsäkringsgruppens gemensamma interna och externa kommunikation, varumärkesfrågor och hållbarhet. Från och med årsskiftet kommer avdelningen att delas upp i två separata. Hållbarhet lyfts organisatoriskt till en egen avdelning under chefekonom Alexandra Stråbergs ledning.

– Jag är oerhört stolt och glad över att, tillsammans med väldigt professionella kollegor, ha förnyat Länsförsäkringars fina varumärke, utvecklat Länsförsäkringars PR och arbete med Public Affairs samt byggt ett helt nytt Hållbarhetssekretariat. Det är värdefulla erfarenheter jag nu tar med mig i min nästa utmaning, säger Fanny Wallér.

Länsförsäkringar har rekryterat Lena Hedlund till den nyinrättade tjänsten som kommunikationschef. Lena kommer närmast från tjänsten som informationschef på Länsförsäkringar AB och har ingått i ledningsgruppen för avdelningen Kommunikation och Hållbarhet.

– Det ska bli väldigt roligt att få axla ansvaret för den nya kommunikationsavdelningen. Jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna fortsätta utveckla vår kommunikation och bygga Länsförsäkringars kännedom och anseende, säger Lena Hedlund.

Den nya organisationen träder i kraft 1 januari 2021.

Länk till Länsförsäkringars pressrum
Länk till Länsförsäkringar på Twitter 

För ytterligare information kontakta:
Fanny Wallér, chef Kommunikation och Hållbarhet, Länsförsäkringar AB, 070-69 27 779
Lena Hedlund, informationschef, Länsförsäkringar AB, 076-496 45 57
Presskontakt, 08-588 418 50, press@lansforsakringar.se

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden