Länsförsäkringar AB och 16 länsförsäkringsbolag får grönt ljus

Länsförsäkringar ABs sakförsäkringsverksamhet och 16 av de lokala länsförsäkringsbolagen får grönt ljus i försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners Trafikljusrapport om hållbara sakförsäkringsbolag.

Anna Blom - 2 - 5760x3840
Foto: Länsförsäkringar

– Hur vi som en av de ledande sakförsäkringsaktörerna agerar i hållbarhetsfrågan är mycket viktigt. Att få grönt ljus är ett betyg som visar på att vi lyckats integrera hållbarhet genomgående i vår verksamhet. Därför är det extra roligt att fler länsförsäkringsbolag har fått grönt ljus jämfört med förra året, säger Anna Blom vd, Länsförsäkringar Kalmar län.

Alla 23 länsförsäkringsbolag och Länsförsäkringar ABs sakförsäkringsverksamhet har alla grönt betyg i området premieförvaltning.

– Vi har som ambition att vara ledande inom hållbarhet och en av våra viktigaste hållbarhetsfrågor i bolaget är att ha en premieförvaltning som investerar i linje med Parisavtalet. Vi är stolta över de kliv vi har tagit men samtidigt medvetna om att det förpliktigar ett stort ansvar framåt att kunna visa att vi lever upp till de mål vi har satt upp, säger Anna Blom.

16 länsförsäkringsbolag fick grönt betyg och sju fick gult ljus. Samtliga länsförsäkringsbolag höjde sitt delbetyg för hållbar kapitalförvaltning från gult till grönt 2021.

Motivering Söderberg & Partners uttrycker det så här: ”Gemensamt för de gröna bolagen är att de har tydlig kvantitativ målsättning och regelbunden uppföljning för mål gällande miljöhänsyn i skaderegleringen. Hållbarhet är även tydligt avgörande vid val av leverantörer. De erbjuder även tydliga råd om miljöanpassning till kunder, ofta kopplade till finansiella incitament.

Fakta om Söderberg & Partners trafikljusrapport
Resultatet baseras på Söderberg & Partners trafikljusrapport som innehåller analyser av 23 sakförsäkringsbolag varav Länsförsäkringar ABs sakförsäkringsverksamhet är ett. Dessutom görs en analys av 23 lokala länsförsäkringsbolag. Syftet med hållbarhetsanalysen är att undersöka hur sakförsäkringsbolag arbetar med hållbarhetsfrågor. Analysen bedömer hur bolagen tar hänsyn till hållbarhet i skadereglering, upphandling av leverantörer, kapitalförvaltning, samt hur de ökar kunders och anställdas medvetenhet om sakskadors miljöpåverkan och effekter på hållbar utveckling.


Läs rapporten

För ytterligare information kontakta:

Anna Blom, vd Länsförsäkringar Kalmar län, 070-600 03 39

Presskontakt Länsförsäkringar pressjour, telefon 08 – 588 41850, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden