Handbollsförening i Gävle får 20 000 kronor av LF Gävleborg

Gävle Handbollsförening får ekonomiskt stöd av LF Gävleborg. Totalt handlar det om 20 000 kronor.

- Vi är en helt nystartad handbollsförening som just nu håller på att bygga upp en barn- och ungdomsverksamhet. Därför betyder det oerhört mycket att vi får ekonomiskt stöd av LF Gävleborg, säger Robert Zetterquist, vice ordförande i Gävle Handbollsförening.

Sedan mitten av 80-talet har det inte funnits någon aktiv handbollsförening i Gävle, det är något som Robert och Gävle Handbollförening vill ändra på.

- Målet är ju att vi, ganska så snart, ska kunna ha både ett pojk- och flicklag, säger Robert.

Med start i höst kommer Robert att åka ut och besöka skolor i Gävle-området. Detta för att visa upp sporten handboll. Väcka elevernas nyfikenhet. 

Gävle Handbollsförening kommer också fortsätta att satsa på "Hand the ball". Det är en enklare spelform av handboll som barn och ungdomar, under våren, har fått möjligheten att prova på i Borgarskolans idrottshall i Gävle.

- Pengarna som vi nu får av LF Gävleborg kommer att gå till bollar, men även olika typer av träningsredskap. Dessa kommer vi att ha användning av under våra "Hand the ball"-aktiviteter, säger Robert.

Pengarna som Gävle Handbollsförening får kommer från LF Gävleborgs samhällsfond.

- Organiserade fritidsaktiviteter som att spela i ett lag, vara med i en teatergrupp eller en förening har positiva effekter på barns och ungas hälsa. Det bidrar också till en känsla av meningsfullhet. Allt detta tillsammans ger bättre förutsättningar att klara skolan och så småningom ta steget ut i vuxenlivet. Därför återinvesterar vi i meningsfulla sammanhang, trygga platser och vuxen närvaro bland våra barn och unga, säger Jari Myllykoski, marknads- och eventkoordinator på LF Gävleborg.

Se alla pressmeddelanden