Samhällsengagemang

Samhällsengagemang hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Fotbollsdojor

Vi vill bidra. Att aktivt arbeta för ett hållbart samhälle är en självklarhet för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. Vi är delaktiga i flera projekt och ingår också i samarbeten på flera orter där vi arbetar, för en hållbar utveckling i vår del av Skåne.

En del i detta arbete är våra priser och stipendium. Under några år har vi delat ut priserna Årets Skadeförebyggare och Årets Miljöpris samt ytterligare några priser och utmärkelser. Genom Stig Lindqvist-stipendierna lyfter vi fram personer som bidragit till kulturella insatser.


Klimattips.se - Bli klimatsmart

Flamingo - badleksak

Tillsammans med en samverkansgrupp kring klimatfrågor har vi skapat sajten klimattips.se där du hittar information och klimatsmarta tips och råd för dig och ditt boende. Till exempel vad man ska tänka vid värmeböljor och översvämningar.

Läs mer om klimattips.se
Direkt till klimattips.se

Trygghetsvandringar i Kristianstad

Trygghetsvandring i Kristianstad

Trygghetsvandringar är en del av den Orangea staden och ett samarbete mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och olika föreningar i Kristianstad. Ambitionen är att utveckla Kristianstad till en tryggare stad.

Läs mer om Trygghetsvandringarna

Trygg med reflexväst

Reflexvästar utan kostnad till våra förskolor

Vi vill att alla barn ska vara trygga i trafiken. Därför erbjuder vi nu alla förskolor i vår del av Skåne att helt kostnadsfritt beställa våra reflexvästar.

Som ett kundägt bolag arbetar vi med att förebygga skador och öka tryggheten för våra kunder. Helt enkelt - bli trygga tillsammans.

Så här beställer du reflexvästar till din förskola

Reclaim Challan

Charlottesborg i Kristianstad

Idén att starta hållbarhetsprojektet "Reclaim Challan" kom genom samtal med flera olika aktörer i området Charlottesborg i Kristianstad. En av dessa aktörer var Challan Boys som då drev Challandagarna. Deras önskemål om samarbete startade en diskussion kring vad som kunde öka tryggheten i området och projekt Reclaim Challan föddes.

Läs mer om Reclaim Challan

Årets Miljöpris - 10 000 kr

Årets Miljöpris logo

Känner du någon/några som gjort en värdefull insats för att förbättra miljön, som gjort en värdefull insats för att motivera och stimulera utvecklingen av miljöarbetet på sin arbetsplats, skola eller förening eller som gjort en naturvårdande insats? Nominera Årets Miljöpristagare som belönas med 10 000 kr. Årets Miljöpris delas ut i samarbete med tidningen Norra Skåne.

Årets Hjälte 10 000 kr

Två händer formar ett hjärta

Känner du någon/några som förtjänstfullt gjort insatser för människors liv och välbefinnande eller som har räddat stora ekonomiska värden? Någon/några som har visat stor omtanke, civilkurage eller medmänsklighet? Nominera Årets Hjälte som belönas med 10 000 kr. Årets Hjälte delas ut i samarbete med tidningen Kristianstadsbladet.

Stig Lindqvist-stipendier - 10 000 kr

Stig Lindqvist visar en av sina tavlor

Tillsammans med Östra Skånes Konstnärsgrupp, ÖSKG, delar vi ut två Stig Lindqvist-stipendier till personer som är verksamma inom konst och kultur i nordöstra Skåne eller på Österlen. Vardera stipendiat får 10 000 kr. 

Bergmanska förskolan

Papperskorg med klistermärke

Bergmanska förskolan fick Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads och tidningen Norra Skånes Miljöpris 2018. Det blev starten på vårt samarbete - ett engagemang tillsammans med våra yngsta världsmedborgare.

Läs mer om förskolans miljöarbete

Brandsuperhjältar

Illustrerade brandsuperhjältar

Med barn som brandsuperhjältar, information på olika språk och med enkla illustrationer samt anställda brandinformatörer vill vi öka kunskapen om brandsäkerhet.

Läs mer om brandsuperhjältar 

I mina skor

Kristianstad FCs pojklag födda 2007

"I mina skor" är ett projekt mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och Kristianstad FCs pojklag, födda 2007, om kamratskap, hälsa och fotbollsdojjor.

Läs mer om I mina skor

Tusen Tankar

Jason Diakité och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads vd Henrietta Hansson

Tusen Tankar är tankelabbet som tar täten mot framtiden. Idén är att många tillsammans tänker innovativt, inkluderande, jämlikt och smart för att främja utvecklingen i nordöstra Skåne.

Läs mer om Tusen Tankar

Tusen Röster - En del av Tusen Tankar

Tusen Röster

Tusen Röster är en del i hållbarhetsprojektet och tankelabbet Tusen Tankar. Tusen Röster är det första stora projektet i Tusen Tankar och vi arbetar för att skapa oväntade och innovativa möten.

Läs mer om Tusen Röster

Hur Kul som Helst

Ridlektion

"Hur Kul som Helst" är ett samverkansprojekt mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Agria och representanter från ridklubbar i vår del av Skåne. Tillsammans vill vi bidra till att lyfta upp hållbarhetsfrågor inom ridsporten som skadeförebygg, ledarskap och den goda stallkulturen.

Läs mer om Hur Kul som Helst

Sponsring

Tyringe KS

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad har under lång tid arbetat med sponsring inom vårt verksamhetsområde, Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och Bromölla kommun samt delar av Tomelilla och Simrishamn kommun.