Final och prisutdelning i Hållbara hundralappen

Torsdagen den 7 oktober prisas de bästa hållbarhetsentreprenörerna bland ekonomieleverna på Hässleholms tekniska skola (HTS). Eleverna tävlar i fyra kategorier och har pitchat sina affärsidéer inför en jury bestående av lärare och företrädare från Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

– Vårt mål är att stimulera till mer ungt företagande och samtidigt bidra till en bättre värld. Hållbara hundralappen är en investering som vi är säkra på kommer leda till mycket positivt framöver genom ny innovation och nya växtkraftiga, hållbara företag i vår del av Skåne, säger Jessica Maazon, TM-chef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Varje elev på ekonomiprogrammet på HTS har tilldelats hundra kronor som de ska få att växa under projektets gång med en affärsidé som kopplar till hållbarhet och de 17 globala målen. Sedan terminsstarten har de samarbetat i grupper över årskursgränserna för att ta fram och marknadsföra sina idéer, bland annat genom en mässutställning i Gallerian i Hässleholm. Syftet är att stärka samarbetsförmågan och den sociala hållbarheten bland eleverna.

– Grupperna bedöms för sin prestation i företagsekonomi, entreprenörskap och ledarskap, vilket är helt centrala områden för att lyckas som företagare, säger Jessica Maazon.

I finalen finns fyra priser att vinna:

  • Bästa exponering/mässbord
  • Bästa pitch och hållbarhetsidé
  • Bästa försäljning
  • Bästa dokumentation (Instagram)

Vinsten består av ett personligt diplom att bifoga till sitt CV samt val av ett lokalt välgörenhetsändamål som får ta emot den totala summan intjänade pengar.

I år kommer följande välgörenhetsändamål att få ta del av sammanlagt 31 000 kronor som Hållbara hundralappen har genererat:

  • Finjasjöns fiskeförening
  • Naturskyddsföreningen, Rädda bina
  • Frida kvinnojour
  • Hemlösa i Hässleholm

Välkommen att delta på prisutdelningen med möjlighet att intervjua pristagarna!

Plats: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Andra Avenyen 14 i Hässleholm. Fråga efter Jessica Maazon

Tid: Torsdag den 7 oktober kl 14.30

För mer information, kontakta:
Jessica Maazon, TM-chef Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 070-730 65 28

Ladda ner pressmeddelande

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag och har sitt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne. Vi har som målsättning är att vara det naturligaste valet för våra kunder när det gäller bank, försäkring och fastighetsförmedling. Vi är idag drygt 100 anställda och finns bemannade på våra kontor i Kristianstad, Hässleholm och Bromölla.

Se alla pressmeddelanden