Vad kul att du letar ny bostad – vi hjälper dig med ett lånelöfte

Du kan låna upp till 85 procent av bostadens pris och minst 15 procent betalar du kontant. Vi hjälper dig med alla frågor för en trygg bostadsaffär.

Om du redan är kund hos Länsförsäkringar, loggar du in och ansöker på Mina sidor där vissa uppgifter redan är ifyllda.

Räkna och ansök direkt

Vi hjälper dig att få ett lånelöfte snabbt och enkelt.

Måndag-fredag klockan 8-16, står vi redo att hjälpa dig. Ring oss på 031-63 80 03 eller fyll i dina uppgifter nedan, så ringer vi upp dig, vardagar inom ett dygn. Snabbt och enkelt.

Ja tack, jag vill gärna bli kontaktad

Vad gör vi med informationen?
Informationen som du anger kommer endast att användas i syfte att kontakta dig för lånelöfte. Informationen raderas därefter enligt våra gallringsrutiner.
De personuppgifter som vi samlar in om dig i samband med lånelöfte behandlas enligt den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan alltid få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig och hur du använder dina rättigheter. Personuppgiftsansvarig är Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Personuppgifterna behandlas i enlighet med informationen ”Behandling av personuppgifter” som du hittar på vår webbplats lansforsakringar.se/personuppgifter. 

Fakta om lånelöfte för bolån

  • är ett förhandsbesked som ger en uppfattning om hur mycket du kan låna
  • är bra att ha för att veta vilka objekt du kan buda på
  • är ofta ett krav från mäklaren för att du ska kunna vara med i en budgivning
  • är kostnadsfritt, giltigt i tre månader och inte bindande för dig

Kontakta oss om det blir förändringar i uppgifter som du lämnar när du ansöker om lånelöfte, till exempel lön.

För att ansöka om lånelöfte måste du ha fast inkomst och inga betalningsanmärkningar.

Kontakta oss innan du skriver på kontraktet

När du har bestämt dig för en bostad och kommit överens om priset är det viktigt att du kontaktar oss så att vi kan göra en slutgiltig kreditbedömning och godkänna bostaden som säkerhet för lånet, innan du skriver på köpekontraktet.

Villkor för Lånelöfte

Handpenningslån

När du ska köpa hus eller lägenhet behöver du betala handpenning och kontantinsats. Handpenningen är en förskottsbetalning på 10 procent av bostadens pris som du betalar direkt när du skrivit kontraktet med mäklaren. Det är en säkerhet för att du ska köpa bostaden.

Behöver du låna till handpenningen kan du göra det via oss. Handpenningslånet är ett tillfälligt lån som du kan ha tills du får tillträde till din nya bostad, på det sättet slipper du använda ditt sparkapital fram till det är dags att betala kontantinsatsen.

Läs mer om handpenningslån