Bopulsen

Vad är Bopulsen?

Har du koll på allt som händer med ditt hus? Fuktvärden, underhåll och dokumentation från senaste badrumsrenoveringen till exempel? Vi har tagit fram Bopulsen för att ge dig som husägare möjlighet att på ett enkelt sätt ligga steget före och därmed förebygga skador. En långsiktig och hållbar lösning helt enkelt – allt smidigt samlat i en enda digital tjänst.

Tack till alla som anmält intresse!

Tack till alla kunder som har anmält intresse för att och vara med och utveckla framtidens trygga boende! Gensvaret har varit stort och vi har just nu ingen möjlighet att ta emot fler intresseanmälningar.

Mer information

Så här går det till

Du loggar in i appen med hjälp av ditt mobila BankID, utifrån det hämtas data om din fastighet.

När du är inloggad presenteras bland annat väderdata för ditt bostadsområde i realtid, och du får personliga tips baserat på väderlek. Hälften av testgruppen kommer att få tillgång till sensorer som mäter fukt och vatten. I appen finns en checklista för ditt hem, där du svarar på ett antal frågor och därefter får en att-göra-lista. Dessutom kan du lägga upp dina kvitton och husprojekt i den digitala boendepärmen – allt för att hjälpa dig att hålla ordning på din dokumentation kring huset.

Under piloten får du även checklistor och åtgärdslistor som är säsongsbaserade, så att du alltid ligger steget före. Det ska vara roligt att förebygga!

Det här behöver du

För att kunna delta i testet måste du ha:

  • en smartphone
  • en villa eller ett radhus som är försäkrat hos oss

Aktuellt

Länsförsäkringsgruppen består av 23 självständiga kundägda länsförsäkringsbolag. Länsförsäkringar AB är den sammanhållande länken och det finansiella navet inom länsförsäkringsgruppen.

I detta innovationsprojekt som vi kallar för Bopulsen har sju stycken Länsbolag tillsammans med Länsförsäkringar AB utvecklat en app för ett tryggare boende.

Just nu söker alla sju pilotbolag testpersoner i sina geografiska områden.

Pilotbolagen är de sju länsförsäkringsbolagen i Gävleborg, Skåne, Älvsborg, Gotland, Kalmar, Stockholm samt Göteborg och Bohuslän.

Fuktsensor

Telia är våra samarbetspartner. Med hjälp av deras sensorer mäter vi fukt och vatten vilket ger dig bättre möjligheter att undvika eventuella vattenskador.

Om du blir en av dem som får testa sensorer under piloten kommer sensorer att skickas ut till dig, som du sedan kopplar upp i ditt hem. Efter pilotens avslut kommer vi be dig skicka tillbaka sensorerna då du bara lånar dem under projektets gång.

Kontakta oss

Om du har några funderingar kring ditt deltagande eller projektet, vänligen mejla bopulsengbg@lansforsakringar.se så hjälper vi dig så snart vi kan.


Kommentarer

Huspärmen är ju superkul! Viktigt att kunna dela husloggen med familjemedlemmar, bank och mäklare. Jag som renoverar mitt hus är ju stolt och gör det av en anledning, ofta för att höja värdet.

//Kund, Älvsborg

Jag tror att många villaägare känner sig osäkra. Med den här appen kan vi sprida vår kunskap på ett snabbare sätt.

//Dan-Ove Andreasson. Chef Skadeförebygg Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän