Skadedjur

Skadedjursbekämpning i egen regi

Skadedjursbekämpning ingår alltid i villa- och fritidshusförsäkringen. Bor du i hyres- eller bostadsrätt har fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen en motsvarande försäkring.

Länsförsäkringar Gotland har vi bekämpning av skadedjur i egen regi. Detta innebär att vi har all expertis samlat på ett ställe och vi kan hjälpa dig med allt från rådgivning och kontroll till bekämpning eller annan åtgärd. Är du kund i ett annat Länsförsäkringsbolag ska du kontakta ditt bolag för information om var du ska vända dig.

Så här gäller försäkringen

Försäkringen gäller för sanering inom bostadshuset mot levande insekter, aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss på och i direkt anslutning till bostadshuset.

Försäkringen gäller inte för kostnader för byggnadstekniska åtgärder, till exempel upptagning av väggar och golv. Saneringsåtagandet gäller utan självrisk. Läs mer i villkoret (pdf) under punkt L.

Aktuellt

Nu när vi kurar in oss i våra hem söker även gnagare skydd inför kallare säsong. Glöm inte att förebygga:

  • Städa upp i trädgården
  • Undvik vegetation samt förvaring av bland annat ved och trädgårdsmöbler intill husvägg
  • Täta huset i springor och håligheter

Mer information om gnagare hittar du under Möss och råttor.

Hjälp, vad gör jag?

Du kan göra en hel del själv

Att upptäcka objudna gäster i sitt hem är obehagligt. Det finns oftast flera saker du själv kan göra innan du kontaktar oss. 

För att underlätta har vi delat in de vanligaste skadedjuren i tre grupper, flygande insekter, krypande insekter, möss och råttor.

Följ våra råd, blir du inte av med djuren kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Om du inte blir av med djuren kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Du som är kund i Länsförsäkringar Gotland kan ringa till oss på telefon 0498-28 18 50. Är du kund i ett annat Länsförsäkringsbolag ska du kontakta ditt bolag för information om var du ska vända dig.

Bor du i hyreslägenhet eller bostadsrätt ska du i första hand kontakta hyresvärden eller alternativt bostadsrättsföreningen som ibland har egna rutiner för anmälan.

Flygande insekter

Att störas av flygande insekter i sin närhet är obehagligt, och det kan också vara farligt. Vi har här samlat lite information om de vanligaste flygande insekterna. 

Läs mer om flygande insekter

Krypande insekter

Att hitta krypande insekter hemma kan vara obehagligt. Särskilt om man hittar dem i skafferiet. Vi har här samlat lite information om de vanligaste insekterna. 

Läs mer om krypande insekter

Möss och råttor

Ju större skadedjur ju otäckare tycker många. Här finns information vad du själv kan göra som första åtgärd för att bli av med de objudna gästerna. 

Läs mer om möss och råttor

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.