Bopulsen

Vad är Bopulsen?

Har du koll på allt som händer med ditt hus? Fuktvärden, underhåll och dokumentation från senaste badrumsrenoveringen till exempel? Vi har tagit fram Bopulsen för att ge dig som husägare möjlighet att på ett enkelt sätt ligga steget före och därmed förebygga skador. En långsiktig och hållbar lösning helt enkelt – allt smidigt samlat i en enda digital tjänst.

Pilotperiod

Vi har nu hittat våra testpiloter som är med för att testa och tycka till om vår nya digitala tjänst, Bopulsen, innan den lanseras. Pilotprojektet pågår fram till december månad. Ungefär hälften av alla testare får dessutom möjlighet att mäta vatten och fukt i sitt hem med hjälp av en fuktsensor. Vi på Länsförsäkringar Gotland är väldigt glada över att ni vill vara med och utveckla Bopulsen med oss!

  • Kostnadsfritt att delta
  • Ökad trygghet
  • Håll koll på ditt boende
Vill du veta mer om pilotprojektet Bopulsen?

Här beskriver vi vår vision med appen och vad vi hoppas att du som kund kommer få nytta av.

Läs vår informationsfolder

Mer information

Så här går det till

Du loggar in i appen med hjälp av ditt mobila BankID, utifrån det hämtas data om din fastighet.

När du är inloggad presenteras bland annat väderdata för ditt bostadsområde i realtid, och du får personliga tips baserat på väderlek. Hälften av testgruppen kommer att få tillgång till sensorer som mäter fukt och vatten. I appen finns en checklista för ditt hem, där du svarar på ett antal frågor och därefter får en att-göra-lista. Dessutom kan du lägga upp dina kvitton och husprojekt i den digitala boendepärmen – allt för att hjälpa dig att hålla ordning på din dokumentation kring huset.

Under piloten får du även checklistor och åtgärdslistor som är säsongsbaserade, så att du alltid ligger steget före. Det ska vara roligt att förebygga!

Det här behöver du

För att kunna delta i testet måste du ha:

  • en smartphone
  • en villa eller ett radhus som är försäkrat hos oss

Aktuellt

Länsförsäkringsgruppen består av 23 självständiga kundägda länsförsäkringsbolag. Länsförsäkringar AB är den sammanhållande länken och det finansiella navet inom länsförsäkringsgruppen.

I detta innovationsprojekt som vi kallar för Bopulsen har sju stycken Länsbolag tillsammans med Länsförsäkringar AB utvecklat en app för ett tryggare boende.

Just nu arbetar vi intensivt med att få klart det sista inför Bopulsen. Vi hoppas att ni har tålamod med oss, vi vill presentera appen för er testpiloter så snart det är möjligt!

Pilotbolagen är de sju länsförsäkringsbolagen i Gävleborg, Skåne, Älvsborg, Gotland, Kalmar, Stockholm samt Göteborg och Bohuslän.

Fuktsensor

Telia är vår samarbetspartner. Med hjälp av deras sensorer mäter vi fukt och vatten vilket ger dig bättre möjligheter att undvika eventuella vattenskador.

Om du blir en av dem som får testa sensorer under piloten kommer sensorer att skickas ut till dig, som du sedan kopplar upp i ditt hem. Efter pilotens avslut kommer vi be dig skicka tillbaka sensorerna då du bara lånar dem under projektets gång.

Kontakta oss

Om du har några funderingar kring ditt deltagande eller projektet, vänligen mejla bopulsen@lfgotland.se så hjälper vi dig så snart vi kan.


Kommentarer

De flesta skadeanmälningar vi får in kring bostäder handlar om läckage och brand.

Läckage och bränder är dessutom skador som både tar lång tid och kostar mycket pengar för dig att åtgärda. Med Bopulsen kan du enkelt få reda på vad du kan göra för att minska riskerna för de vanligaste olyckorna. Det är en utbildande app som lär dig att förebygga skador och få koll på ditt hem. //Skadereglerare, Länsförsäkringar Gotland

Jag tror att många villaägare känner sig osäkra. Med den här appen kan vi sprida vår kunskap på ett snabbare sätt.

//Dan-Ove Andreasson. Chef Skadeförebygg Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän