Nu delar vi ut 150 miljoner i återbäring

2019 och 2020 var två bra år – vi hade färre olyckor och skador än beräknat. Därför kan vi dela ut återbäring till våra ägare, det vill säga våra skadeförsäkringskunder. Registrera ditt kontonummer på Mina sidor så får du pengarna direkt på bankkontot.

Så registrerar du ditt kontonummer

Information in english: We give back millions

 

 1. Logga in på lansforsakringar.se med BankID eller säkerhetsdosa

 2. Klicka på ditt namn (om du loggar in via en enhet med mindre skärm visas en symbol som liknar en människa) och välj Inställningar

 3. Kontrollera att vi har rätt mejladress och mobilnummer till dig under Kontaktuppgifter. Glöm inte att klicka på Spara och signera om du ändrar något

 4. Under Utbetalningskonto väljer du bank och lägger till kontonummer. Klicka på Spara ändringar. Om det finns ett konto registrerat sedan tidigare, kontrollera att det är rätt. Om inte, klicka på Ändra konto och uppdatera informationen

Så fungerar återbäring

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att när det går bra för oss kan vi betala ut återbäring till våra ägare. Du som har en skadeförsäkring (till exempel en bil- eller hemförsäkring) hos oss har möjlighet att få tillbaka en del av din försäkringspremie. Dina avtalade premier styr hur mycket du får tillbaka.

Under sommaren och hösten får du ditt återbäringsbesked via post eller Kivra, där kan du läsa mer om hur mycket just du får i återbäring. Pengarna delas ut i december.

Om oss

Länsförsäkringar Halland är ett kundägt bolag. Är du kund är du också delägare. Därför är inte vårt mål att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och lokal skadeavdelning, som hjälper dig snabbt och effektivt om olyckan varit framme. När vi har täckt utgifterna för att göra just detta återgår överskottet till kunderna i form av lägre premier, förmånskundsrabatt eller återbäring.

Vanliga frågor och svar om återbäringen

 • Försäkringar

  Under september/oktober får berörda kunder information om hur mycket de kommer att få tillbaka. Sammanlagt ger vi tillbaka 150 miljoner till våra skadeförsäkringskunder. Hur mycket varje kund får tillbaka beror på den avtalade försäkringspremien och tidsperioden som försäkringen varit gällande.


  Hjälpte det här svaret dig? 20 av 34 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Försäkringspremierna sätts alltid utifrån ett normalår, med ett förväntat skadeutfall både vad gäller antal skador och kostnad för dessa. Det är dock omöjligt att i förväg veta utfallet för ett enskilt år, då det är väldigt många parametrar som spelar in. Vi kan ett enskilt år få ett gynnsamt skadeutfall vilket innebär att skadekostnaderna bli lägre än normalåret. Det överskott som blir kan då betalas tillbaka till skadeförsäkringstagarna i form av återbäring.


  Hjälpte det här svaret dig? 17 av 19 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Under september/oktober får berörda kunder veta hur mycket de får tillbaka. De kunder som inte har något registrerat utbetalningskonto kommer att kontaktas under juni/juli.


  Hjälpte det här svaret dig? 56 av 76 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Återbäringen betalas ut i början av december 2021.


  Hjälpte det här svaret dig? 58 av 65 har fått hjälp av svaret