Investeringshjälpen - ett stöd för ditt sparande

I Investeringshjälpen får du våra experters syn på det ekonomiska läget i Sverige och världen. Här följer du även våra Bekväma fonder, Aktiva placeringsförslag och vårt senaste tillskott: Hållbarhetsinriktade placeringsförslag. Tanken är att Investeringshjälpen ska fungera som ett verktyg i ditt sparande och därmed underlätta dina placeringsval.

Utsikterna för den globala konjunkturen har trots geopolitiska spänningar och oro på börsen inte förändrats särskilt mycket. Det blir en förväntad dämpning under första kvartalet. Vi väntar oss dock en snabb vändning när många restriktioner inom kort börjar avvecklas. Den geopolitiska utvecklingen i Europa utgör en fortsatt risk men väntas inte tynga vare sig europeisk eller global konjunktur på ett markant sätt. Den amerikanska inflationen utgör också en risk men nu räknar både marknaden och FED med liknande ränteutveckling, och en högre ränta beror framförallt på att den amerikanska konjunkturen är så stark. Vi ser det mer som ett styrketecken för konjunkturen än ett hot. Marknaden räknar också med räntehöjningar från ECB 2022, men det ser vi som osannolikt.

Investeringshjälpen februari 2022

Se februari månads film

Luis Gemzell, makroekonom på Länsförsäkringar, berättar om vad som händer med ekonomin i världen och hur vi tror att inflationen och ekonomin i olika länder kommer att utvecklas framöver.

Se filmen

Se alla nyheter