Idrottstalangstipendium

Sedan 1974 har drygt 80 idrottstalangstipendier delats ut av Länsförsäkringar Jämtland. Vi är givetvis väldigt stolta över den här utmärkelsen men framförallt är vi stolta över att vi har förmånen att få vara ett lokalt företag i ett län där det finns så många duktiga ungdomar inom idrotten.

Linn Svahn och Emanuel Westberg, 2019 års stipendiater

Stipendierna som årligen delas ut av Länsförsäkringar Jämtland har en lång och anrik historia. Ända sedan 1974 har stipendier delats ut till idrottstalanger och ungdomsledare. Kriterierna för idrottstalangstipendiet är att det ska vara en tjej och en kille som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå, för förening ansluten till RF-SISU Jämtland-Härjedalen.

Vd Tomas Eriksson är stolt över att Länsförsäkringar Jämtland delat ut stipendiet i mer än 40 år.

- Det är många av våra idrottstalangstipendiater genom åren faktiskt blivit världsstjärnor. Några av dem är Kajsa Kling, Ida Ingemarsdotter, Anna Carin Zidek, Anna Ottosson Blixth, Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Ulf Dahlén.

I listan återfinns med andra ord idrottare som under sin karriär kammat hem internationella mästerskapsmedaljer. Den senaste i raden av framgångsrika stipendiater är Karl Forsman som simmade hem ett OS-guld i Paralympics i Rio 2016.

Stipendiaterna utses i ett samarbete med RF-SISU Jämtland-Härjedalen, och de ser mycket positivt på samarbetet.

- Det är verkligen bra och roligt att Länsförsäkringar Jämtland delar ut dessa stipendier som uppmärksammar och stöttar våra duktiga idrottstalanger, säger Per-Erik "Peken" Rönnestrand.

Ansök om Idrottstalangstipendiet

Vi delar ut två stipendier på 10 000 kronor vardera till två idrottstalanger – en tjej och en kille – som under året presterat resultat på god nationell nivå och tillhört en förening som är ansluten till RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Den nominerade ska ha fyllt max 20 år under det aktuella året som prestationerna avser. Föreningar, klubbar eller enskilda personer är välkomna att ansöka/nominera kandidater till stipendierna.

Gör din ansökan eller nominering nu

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 30 april 2021.

Stipendiater utses i ett samarbete mellan RF-SISU Jämtland-Härjedalen och Länsförsäkringar Jämtland och stipendieutdelning sker under våren i samband med vår bolagsstämma.

Profilbild för Angela Murén

Angela Murén

Projektledare styrning och ledning, styrelsens sekreterare

Årets idrottstalanger 2019

Linn Svahn, längdskidor och Emanuel Westberg, skidskytte