Samarbeten med föreningar, organisationer och andra initiativ

Jämtland och Härjedalen är fullt med föreningar, organisationer och människor som stärker och utvecklar vårt län. Vi är ett lokalt bank- och försäkringsbolag och ägs av dig som kund. Därför är det lika viktigt för oss som för dig att ta hand om våra unga och skapa rätt förutsättningar för en hållbar framtid.

Käpphästträning i Åsarna

Sök ekonomiskt stöd

Här kan du söka ekonomiskt stöd för aktiviteter och verksamheter 2025. Vi prioriterar föreningar som bedriver verksamhet mot barn och unga. Barns och ungas psykiska hälsa är en av vår tids största utmaningar och en avgörande framtidsfråga för vårt län. Här spelar länets föreningsliv en nyckelroll. Forskning visar att föreningslivet genom sina aktiviteter stärker ungas psykiska hälsa genom delaktighet, gemenskap och meningsfullhet.

Här söker du stöd

Även om våra resurser till största del går till verksamheter för barn och ungas psykiska hälsa så stöttar vi även andra initiativ. Alla är välkomna att söka stöd!

Hur och varför vi stöttar

Vi är ett lokalt företag som har varit en del av Jämtland och Härjedalen sedan 1848. Vi är lika beroende som du av att det går bra för länet och därför har vi ett stark engagemang för det som stärker och utvecklar den plats vi kallar hemma. Vi har inga aktieägare och som kund är du en av våra ägare. Tillsammans tar vi hand om vårt Jämtland och Härjedalen och investerar i vår gemensamma framtid.

Att arbeta för barn och ungas psykiska hälsa är en framtidsfråga som vi prioriterar. Ungas psykiska hälsa har idag många utmaningar och genom föreningslivet kan vårt stöd göra stor skillnad. På sikt bygger vi ett starkare län som gynnar alla.

Hur beslutar vi om stöd?
Vi får in väldigt många ansökningar varje år och det är inte alltid lätt att välja! Våra egna resurser, geografi (vi vill stötta hela länet) och typ av verksamhet, på vilket sätt verksamheten bedrivs är några faktorer vi alltid tar i beaktande. Vårt prioriterade område är verksamheter som positivt påverkar barns psykiska hälsa men vårt stöd är inte begränsat till barn och unga.

Hur stärker föreningslivet barns psykiska hälsa?
Forskning visar att regelbundet deltagande i organiserade fritidsaktiviteter bland annat kan: 

  • Minska risken för ångest och depression
  • Förbättra skolresultat och koncentrationsförmåga
  • Stärka den fysiska hälsan, vilket i sin tur påverkar den psykiska hälsan
  • Minska känslan av ensamhet och utanförskap
  • Öka förmågan att sätta mål och arbeta långsiktigt

En meningsfull fritid skapar sociala färdigheter, bygger relationer, stärker självkänsla, skapar nätverk med trygga vuxna utanför familj och skola med mera. 

 

Frågor och svar

Vårt fokusområde är verksamheter som bidrar till stärkt psykisk hälsa för barn och unga. 

Vi får in väldigt många ansökningar varje år och det är inte lätt att välja. Vi arbetar för att det ska bli så bra och rättvist som möjligt utifrån en mängd olika parametrar. Geografi, område, ålder och mycket annat. Vi tar också hänsyn till våra egna resurser och var vårt bidrag gör mest nytta. 

Vi sponsrar endast initiativ i Jämtland och Härjedalen.

Det hjälper om din förening eller verksamhet har en tydlig plan för inkludering, jämställdhet och till exempel miljö. Det är saker som är viktiga för oss som län och individer. Det behöver inte vara krångligt och kan till exempel handla om sopsortering på en idrottsplats eller att jobba med en värdegrund.

När det gäller barn och ungdomar har vi ett stor gemensamt ansvar att skapa en trygg miljö. 

Föreningar och organisationer: 

  • Får inte bryta mot riksidrottsförbundets riktlinjer kring barn och ungdomsidrott
  • Får inte bryta mot riksidrottsförbundets policy mot sexuella övergrepp inom idrotten
  • Föreningen ska göra ett utdrag ur brottsregistret för samtliga barn- och ungdomsledare. 

 

Nej! Vi får in väldigt många ansökningar varje år och vi har tyvärr inte möjlighet att sponsra alla. Får din förening nej ett år kan det bli ett ja ett annat år. Pröva igen!

Vi försöker göra det så bra och rättvist som möjligt utifrån en mängd olika faktorer. Vårt jobb är att se till helheten i länet när vi behandlar en ansökan. Ett nej betyder inte att en förening eller verksamhet är mindre bra än någon annan.

Det är inte lätt att välja och vi gör så gott vi kan!  

 

 

Det är en del i vårt uppdrag. Vi ägs av våra kunder och vi finns bara här i Jämtland och Härjedalen. Tack vare att vi inte har aktieägare utan bara ägare har vi en unik möjlighet att bidra och investera till länets utveckling. Så klart ska vi göra det! Det gör länet lite roligare och bättre nu och i framtiden.  Det är bra för både dig och oss alla andra som bor och lever här!