Sök ekonomiskt stöd
Här kan du söka ekonomiskt stöd för aktiviteter och verksamheter 2025. Vi prioriterar föreningar som bedriver verksamhet mot barn och unga. Barns och ungas psykiska hälsa är en av vår tids största utmaningar och en avgörande framtidsfråga för vårt län. Här spelar länets föreningsliv en nyckelroll. Forskning visar att föreningslivet genom sina aktiviteter stärker ungas psykiska hälsa genom delaktighet, gemenskap och meningsfullhet.
Här söker du stöd
Även om våra resurser till största del går till verksamheter för barn och ungas psykiska hälsa så stöttar vi även andra initiativ. Alla är välkomna att söka stöd!
Hur och varför vi stöttar
Vi är ett lokalt företag som har varit en del av Jämtland och Härjedalen sedan 1848. Vi är lika beroende som du av att det går bra för länet och därför har vi ett stark engagemang för det som stärker och utvecklar den plats vi kallar hemma. Vi har inga aktieägare och som kund är du en av våra ägare. Tillsammans tar vi hand om vårt Jämtland och Härjedalen och investerar i vår gemensamma framtid.
Att arbeta för barn och ungas psykiska hälsa är en framtidsfråga som vi prioriterar. Ungas psykiska hälsa har idag många utmaningar och genom föreningslivet kan vårt stöd göra stor skillnad. På sikt bygger vi ett starkare län som gynnar alla.
Hur beslutar vi om stöd?
Vi får in väldigt många ansökningar varje år och det är inte alltid lätt att välja! Våra egna resurser, geografi (vi vill stötta hela länet) och typ av verksamhet, på vilket sätt verksamheten bedrivs är några faktorer vi alltid tar i beaktande. Vårt prioriterade område är verksamheter som positivt påverkar barns psykiska hälsa men vårt stöd är inte begränsat till barn och unga.
Hur stärker föreningslivet barns psykiska hälsa?
Forskning visar att regelbundet deltagande i organiserade fritidsaktiviteter bland annat kan:
- Minska risken för ångest och depression
- Förbättra skolresultat och koncentrationsförmåga
- Stärka den fysiska hälsan, vilket i sin tur påverkar den psykiska hälsan
- Minska känslan av ensamhet och utanförskap
- Öka förmågan att sätta mål och arbeta långsiktigt
En meningsfull fritid skapar sociala färdigheter, bygger relationer, stärker självkänsla, skapar nätverk med trygga vuxna utanför familj och skola med mera.