Sinit ordnade själv laget hon ville spela i

Sinit Mehari älskar fotboll men hade inget lag att spela i. Med stort driv och lite stöd från LF Jämtland skapade hon själv ett fotbollslag för tjejer.

När Sinit Mehari inte ett lag att spela fotboll i  ordnade hon det själv
Sinit Mehari älskar fotboll men det fanns inget lag att spela i. Då ordnade hon ett lag själv.

Sinit var inte helt ovan att spela fotboll med killar men det var många år sedan. På Instagram kontaktade hon laget The Mighty Cosmos. 
– Jag vill träna fotboll, sa Sinit.

Mighty Cosmos sa varmt välkommen men du får träna med killarna för vi har inget lag för tjejer. Inga problem men Sinit visste att det var många fler av hennes kompisar som också ville spela fotboll. Alla var inte lika bekväma med att träna med killarna.

Med lite övertygande och kampanjande i sociala medier fick hon till slut ihop ett lag. Mighty Cosmos ordnade en tränare och nu är B-planen på Jämtkraft Arena en gång i veckan full med tjejer som älskar att spela fotboll. 
– Trots att det bara är en gång i veckan så var det många som tvekade. Skolan är viktig för många och de prioriterar det, berättar Sinit.

Medlemsavgifterna var också ett hinder på vägen. Mighty Cosmos står för planen, utrustning och tränare men kan inte stå för medlemsavgifter. Medlemsavgiften behövs för att de ska vara ett riktigt lag där de är försäkrade genom fotbollsförbundet med allt det innebär. Då tog de hjälp av LF Jämtland Support, ett stöd från LF Jämtland där föreningsledare kan söka medel för till exempel utrustning eller medlemsavgifter.

Sinits mod och engagemang skapade laget och minskade tröskeln in i föreningslivet. Precis just det vill både Mighty Cosmos och vi på LF Jämtland också göra. Föreningslivet stärker individer och samhället, fysisk och psykiskt hälsa.

Till hösten siktar Sinit, deras tränare Magda och laget på korpen.  
– Jag vill fortsätta spela och utvecklas, säger Sinit Mehari. 

 

LF Jämtland stöttar länet

Vi har hjärtat i Jämtland och Härjedalen. Med våra kunder utvecklar och stärker vi den livsmiljö vi delar tillsammans. 

Föreningslivet är ett av flera fokus vi har. Ett stark föreningsliv bidrar till ett levande län, starka individer och grupper. Föreningslivet är också viktigt för jämtarna och härjedalingarna, 7 av 10 anser att föreningar bidrar till trygghet i vardagen. Sinit Meharis berättelse är ett exempel av många på hur rätt stöd tar till vara på driv och engagemang hos våra unga. 

LF Jämtland Support är ett ekonomiskt stöd för att få fler att komma in i föreningslivet samt få fler att stanna kvar. Ekonomin är ett hinder för allt fler barn och unga och det i sin tur ökar utanförskapet. På sikt har det fler negativa effekter för gemenskap och inte minst fysisk och psykisk hälsa. 

LF Jämtland Support

Se alla nyheter