Det brinner i din skog

Hjälp! Det brinner i min skog - Avsnitt 1

I det första avsnittet kastas du rakt in i hetluften, bokstavligt talat! Vad är det som kan orsaka en brand och hur reagerar du som skogsägare när det väl händer? I del ett av vår miniserie frågar vi räddningstjänsten och Maskinring Småland hur dom agerar vid en utryckning. Dom talar också om vad du som skogsägare kan göra för att förenkla släckningsarbetet och minska skadan. Följ med för att på bästa sätt förbereda dig ifall branden skulle slå till. Efter filmen kan det vara bra att stämma av att du har rätt försäkring. Vill du läsa vidare om våra skogsförsäkringar klickar du på länken.

Gå vidare till våra skogsförsäkringar

Under kontroll, vad händer nu? - Del 2

Branden är under kontroll och fas 2 inleds. Nu är det dags att organisera arbetet och förbereda sig på vad som ska göras tills branden är helt säkrad. Nu får du träffa Restvärde Ledaren, Annie Johansson från Kyllesjö Skog och en skadereglerare. Vad ska du vara beredd på i detta skedet och vad kunde du ha gjort innan branden bröt ut för att effektivisera släckningsarbetet? Häng med!

Har du frågor kring det skadeförebyggande arbetet? Hör då av dig till våra Lantbruksrådgivare för att få svar. Klicka på länken

Kontaktpersoner

När tryggheten behövs - Del 3

Hur går försäkringsbolaget tillväga nu när allt är under kontroll? Är det svårt att reglera en skogsbrandsskada och vad säger skogsägaren om att ha ett skydd för skogen. Det vi alla kan vara överens om är att det känns bättre i magen om man har det tryggt. Följ med i del 3 där vi intervjuar Simon Larsson om hur försäkringsbolaget tar sig ann skaderegleringen och Patrik Jönsson som själv är skogsägare och ger sina tankar om just en försäkring. 

Ett av Patriks främsta råd är att man kontaktar sitt försäkringsbolag för att gå igenom sin försäkring och frågar vad som mer finns att erbjuda. Vill du kolla igenom vårt erbjudande hittar du det här.

Skog- och Lantbrukserbjudandede

Nya möjligheter skapas - Del 4

Branden är över, släckningsarbetet är avslutat och nu börjar tiden då det är dags att återplantera sin skog. Vad ska du tänka på och hur ska man gå tillväga? I detta avsnittet frågar vi Hushållningssällskapet om råd och vi spelar även in Kyllesjö Skog.

Har du frågor eller vill återkoppla på filmerna så hör av dig via länken.

Kontakta oss

Länsförsäkringar Jönköping