Snacka om företagsamhet

Snacka om företagsamhet, podden där vi intervjuar framgångsrika företagare i länet. Hör våra gäster prata om hur du skapar en vinnande strategi och hur du gör för att sticka ut och ta plats. Snacka om företagsamhet, en podd av Länsförsäkringar Jönköping och Handelskammaren Jönköpings län.

Samtalsledare: Stefan Fur
Producent: Johan Lindquist, Voice to me
Kontakt: lansforsakringar.se, handelskammarenjonkoping.se

Avsnitt 11

Jon Espeset, Harrys & Frida Breaum Löfvenborg, El Duderino

I avsnitt nummer 11 får vi besök av engagerade Jon Espeset, krögare på Harrys och nyfikna Frida Breaum Löfvenborg, bartender på El Duderino. Vi snackar om skottlossning, ”Habo-prästens”, clowner, socialt ansvar, överraskningar och viljan att skapa upplevelser. Men, hur hänger detta ihop?

Avsnitt 10

Lotta Frenssen, Elmia & Anette Lindblad, Asces

I avsnitt nummer 10 får vi besök av Lotta Frenssen, VD och Anette Lindblad, marknadschef – två giganter i kundmöten! Vi snackar om konkurrens som drivkraft för utveckling, ”gröna” satsningar, lokalt företagande och småländsk mat. Men, vad är ”informationsinfarkt”?

 

Avsnitt 9

Peter Hellgren, Consid & Camilla Danielsson, Qnister

I avsnitt nummer 9 får vi besök av otåliga Peter Hellgren, VD på Consid och GDPR-älskande Camilla Danielsson, VD på Qnister. Vi snackar om mötesplatser, framtidens utbildning, varför man ska ge unga möjligheten att växa samt Dreamhack som kompetenskälla. Men, varför ska vi satsa på unga?

Avsnitt 8

Johanna Ljunggren, Kinnarps & Anna Carendi, Diya Consulting

I avsnitt nummer 2 får vi besök av ”hållbarhetsnördarna” Johanna Ljunggren, hållbarhetschef och Anna Carendi, hållbarhetskonsult och ägare. Vi snackar om hållbarhet, utmaningar, transparent kommunikation, engagemang och Greta Thunberg. Men, vad är egentligen hållbarhet?

Avsnitt 7

Helena Nordström, Placebrander & Hanna Vinborg, JU

I första avsnittet får vi besök av grundaren och VD:n för Placebrander, Helena Nordström, och marknadschefen på JU, Hanna Vinborg. Vi pratar om platsmarknadsföring, studenters betydelse, hjärtat för Jönköpings län och vikten av att ”kroka arm”. Men, vad innebär platsmarknadsföring?

Avsnitt 6

Tommy Fritz, TOSITO AB

I säsongsavslutningen får vi besök av ”Jönköpings Petter Stordalen”. Skämt å sido, hör den glada gamla HV71-spelaren Tommy Fritz, numer VD på Tosito prata om den tuffa men väldigt roliga resan till att utveckla Jönköping och Munksjöstaden till en levande och attraktiv plats.

 

Avsnitt 5

Anders Ahlenius, Grenna Glass och Jonas Rudenstam, Rudenstams Gårdsbutik & Kafé

I avsnitt nummer fem får vi besök av matentreprenörerna Anders Ahlenius och Jonas Rudenstam. Vi pratar om vikten av att våga satsa och att sticka ut hakan i en konkurrenskraftig bransch.

Avsnitt 4

Magnus och Jonas Andersson, Skeppshultcykeln AB

I avsnitt nummer fyra får vi besök av Magnus och Jonas Andersson, två bröder, en akademiker och en korvförsäljare, som en dag tog beslutet att köpa ett anrikt företag tillsammans. Vi pratar om deras vingliga men alltid framåtrullande resa som ägare till Skeppshultcykeln AB.  

 

Avsnitt 3

Hake Feka, Feka juridik och Helén Truong, Husqvarna AB

I avsnitt nummer tre får vi besök av Hake Feka, Feka Juridik och Helén Truong, Husqvarna AB. Vi pratar om hur det är att gå sin egen väg och att våga satsa, vikten av äkthet i allt du gör och styrkan och möjligheterna som öppnar upp sig genom våra sociala medier.

 

Avsnitt 2

Johan Thor, Friskis & Benny Öhlund, grundare Atlantis Spa

I avsnitt nummer två får vi besök av Johan Thor, verksamhetschef på Friskis och Benny Öhlund, investerare och grundare av Atlantis Spa. Vi pratar om träning, vinnande strategier, Jönköpings framtid, rappens drivande kraft och hur du gör för att bli en framgångsrik entreprenör.

Avsnitt 1

Agne Bengtsson & Johan Davidsson, Hv71

Sportchef Johan Davidsson och klubbdirektör Agne Bengtsson gästar oss i premiäravsnittet. Vi pratar om de oskrivna regler som finns i en hockeyklubb, vikten av supportrarnas hjälp, friskvård, hållbarhet, företagande och spår givetvis hur Jönköping och Hv71 kan se ut om tio år.

Samtalsledare Stefan Fur, Länsförsäkringar Jönköping