Året i länet 2019

Året i länet 2019

Ännu ett år har passerat och vi vill tacka dig för förtroendet du ger oss genom att vara kund hos oss. Här kan du läsa om några av de största och viktigaste händelserna som hänt i Länsförsäkringar Jönköping under 2019. För ett kundägt bolag som oss är det viktigt att du som ägare får en inblick i vår verksamhet och det vi gör.

Från kolhög till drömhus

En natt för drygt ett år sedan väcktes Rolf Wernersson av att två poliser bankade på hans ytterdörr. Han fick då beskedet att fritidshuset han hade byggt med sin pappa 40 år tidigare hade brunnit ner till grunden.

Rolf kände trygghet när branden var framme

Hela samhället chockades när unik matta stals från kyrkan

I juli 2019 gjordes en chockerande upptäckt i Lommaryds kyrka. Ett föremål som är ovärderligt för församlingens medlemmar, en matta av märket Märta Måås-Fjetterström, hade nämligen försvunnit spårlöst. Flera personer satte sig in i fallet och några veckor senare var mattan återfunnen.

Snabba insatser tog mattan tillbaka

Från varsel till succé – paret Bosnjak siktar mot nya höjder

När finanskrisen svepte in över hela världen för över tio år sedan så var Belmir och Sanda Bosnjak två av personerna som drabbades. Istället för att älta det som hade hänt valde de att ta tillfället i akt och göra något helt annat.

Belmir och Sanda förverkligade dröm

Hur kommer framtidens bostadsmarknad se ut?

De senaste 20 åren har bostadsmarknaden i Jönköpings län vuxit så att det knakat. Frågan är om marknaden kommer fortsätta att växa? Vi kollade med våra alldeles egna experter på den lokala marknaden här i Jönköping; fastighetsmäklarna Tina Högstedt och Martin Funck.

Tre tips för ett högre slutpris

Barnen blev riktiga brandsuperhjältar – upptäckte brand i lägenhet

När Ghadir Ismaels barn hörde hur en brandvarnare tjöt så sprang de till sin mamma och berättade detta. Det visade sig att en granne glömt mat på spisen och en potentiell lägenhetsbrand förhindrades tack vare barnen.

Elias och Sara förhindrade lägenhetsbrand

Hemligheten bakom HV:s succé

Att HV71 Dam varit den stora dominanten i svensk ishockey de senaste månaderna är knappast någon överdrift. Segrarna har radats upp och laget har gått från klarhet till klarhet. Men vad är hemligheten bakom succén?

HV dominerar svensk ishockey på damsidan

Länsförsäkringar Jönköping blir länets första FairPayer

Länsförsäkringar Jönköping har som första företag i länet certifierats som en FairPayer, en certifiering som säkerställer att företagets sponsring fördelas jämställt. I dag sponsrar vi över 100 föreningar runtom i länet, med det är vi en av länets största sponsorer sett till antal föreningar man sponsrar.

Aktivt arbete för att utjämna klyftorna vid sponsring

Vilka regler gäller egentligen för elcyklar?

Antalet elcyklar som säljs i Sverige ökar ständigt och i dag beräknas mer än var femte cykel vara en elcykel. Det finns dock flera saker man som cykelägare bör tänka på när det kommer till försäkringar.

Hur försäkrar man sin elcykel?

Från frimärken till dyra ringar

Har du möjligtvis en frimärkssamling som du tycker väldigt mycket om? Eller kanske en fin förlovningsring som du inte skulle kunna klara dig utan? Det är två av objekten som går att försäkra hos oss på Länsförsäkringar Jönköping.

Försäkra dina käraste ägodelar hos oss

Länet har fått över 600 nya brandsuperhjältar

2018 startades initiativet Brandsuperhjältar upp av Länsförsäkringar Jönköping ihop med det kommunala bostadsbolaget Vätterhem. Syftet var att öka kunskapen om bränder och brandbekämpning bland barn. Nu har satsningen växt och kan hittas även utanför Jönköpings kommun.

Brandsuperhjältarna sprider sig över länet

Så investerar vi lokalt

Från Tranås kommun i norr till Gislaveds kommun i söder finns det flera bolag som är börsnoterade. Vissa är internationella jättar medan andra är betydligt mindre. En gemensam nämnare för flera av bolagen är att de är en del av Länsförsäkringar Jönköpings aktieportfölj.

Vi satsar i de lokala bolagen

En dag med Niclas Brihall

Om du har ett elskåp på din gård eller på ditt företag så är chansen stor att Niclas Brihall varit där någon gång och kollat att allt står rätt till. Bandyintresserade Brihall är nämligen riskingenjören som kan allt och lite till om el.

Brihall - riskingenjören som kan allt om el

Fler ungdomar får chansen att meka med cyklar

I början av 2019 startades ett cykelprojekt upp av Nässjö basket där ungdomar fick meka med cyklar. Vi bidrog till projektet genom att skänka cyklar som inte var i bästa skick. Efter att ha mekat med cyklarna fick ungdomarna till slut ta med cyklarna hem.

Långaloppet gav projektet en fortsättning

En kvarts miljon kronor delas ut till länets föreningar

Våren 2019 drog Länsförsäkringar Jönköpings cykelsatsning Långaloppet igång. Målet var klart och tydligt, om alla deltagare lyckades cykla 500 000 kilometer tillsammans under ett halvår så skulle de deltagande föreningarna få möjlighet att ansöka om ett bidrag på totalt 250 000 kronor.

14 föreningar fick dela på bidraget

Positiva reaktioner när forskningsfonden besökte länet

Varje år delar Länsförsäkringars gemensamma forskningsfond ut uppemot 50 miljoner kronor till olika forskningsprojekt. I november var några av forskarna i de södra delarna av vårt län för att presentera vad de kommit fram till.

Forskning om allt från klimat till trafiksäkerhet