Guldkund

Ge din vardag den enkelhet och trygghet den förtjänar. Genom att samla ditt sparande, din vardagsekonomi och dina försäkringar blir du inte bara delägare i ett bolag som förstår din vardag, du blir också Guldkund. Som Guldkund i Länsförsäkringar Jönköping får du en rad förmåner. Det tycker vi är guld värt. Du som tidigare varit Förmånskund blir automatiskt Guldkund.

Så här mycket kan du spara - räkna själv

Guldkund

Dina guldkantade förmåner: 

 • 20% rabatt på hushållets sakförsäkringar*.
 • Kreditkort utan årsavgift och med bonus som ger pengar tillbaka på dina köp (efter sedvanlig kreditprövning, värde 195 kr per år).
 • Återkommande guldkundserbjudanden på säkerhetsprodukter. 
 • Tillgång till juridiska tjänster till fördelaktigt pris via juristbyrån Lexly. Läs mer om vad det innebär. 
 • Rabatt på skriftlig bostadsvärdering utförd av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
 • Förtur till kundträffar och rabatterade biljetter till event.

*Se frågor och svar nedan.

Det här behöver du samla hos oss:

 • Boendeförsäkring.
 • Bekväma vardagen (aktivt privatkonto med bankkort och betaltjänster).
 • Långsiktigt sparande.

Därför tycker vi att du ska bli Guldkund

Som Guldkund hos Länsförsäkringar Jönköping samlar du hela din vardagsekonomi hos oss vilket ger dig en enklare och tryggare vardag. Blir du Guldkund får du 20% rabatt på dina sakförsäkringar* och en rad andra förmåner.

Återbäring de år det går bra för oss

Länsförsäkringar Jönköping ett kundägt bolag. Det innebär att de år det blir överskott i verksamheten betalar vi tillbaka det i form av återbäring. Alla som har en sakförsäkring hos oss får del av återbäringen. Ju fler sakförsäkringar du har desto mer pengar kan du få i återbäring. Det gäller oavsett om du är Guldkund eller inte. Det är så det fungerar i ett kundägt bolag.

Har du guldläge?

Kanske har du redan en försäkring hos oss? Då är det inte mycket som krävs för att du ska bli guldkund. Du går inte lottlös på vägen dit. I tabellen nedan ser du hur enkelt du kan få 5 eller 10% rabatt.

Silverkund

Det här får du:

 • 10% rabatt på hushållets sakförsäkringar*

Det här behöver du:

 • Boendeförsäkring
 • Bekväma vardagen med aktivt privatkonto och bankkort eller ett långsiktigt sparande

Bronskund

Det här får du:

 • 5% rabatt på hushållets sakförsäkringar*

Det här behöver du:

 • Boendeförsäkring
 • Ytterligare en sakförsäkring.*

*Se frågor och svar nedan.

Frågor och svar om Guldkund

 • Försäkringar

  En sakförsäkring är till exempel en försäkring för boende, bil, båt, husvagn, fritidshus, barnförsäkring eller liknande.

  En nyhet är att även personförsäkringen som heter "Olycksfalls- och sjukförsäkring för vuxna" (med villkorsnamn OSV 628) numera räknas som en sakförsäkring.

  Exempel på försäkringar som inte räknas som sakförsäkringar är djurförsäkringar inom Agria och Säker Personförsäkringar.


  Hjälpte det här svaret dig? 5 av 5 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ja. Tidigare kallade vi dig Förmånskund, men från 1 januari 2021 har konceptet bytt namn till Guldkund för att sätta ännu mer guldkant på din vardag. Du som tidigare varit Förmånskund blir automatiskt Guldkund. De förmåner som gäller för dig som är Guldkund hittar du längre upp på sidan.


  Hjälpte det här svaret dig? 7 av 10 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ja du betalar 275 kr för varje paket med Bekväma vardagen eller kort som du har kopplat till respektive konto.

  I Bekväma vardagen har vi samlat de vanligaste banktjänsterna som du som kund behöver för att sköta din ekonomi så smidigt som möjligt, till exempel bankkort, betaltjänster på internet, Swish med mera. Även om du redan betalar för dessa tjänster via ditt privatkonto så kostar varje extra konto med kort ytterligare 275 kr, eftersom kortet ingår i paketet.


  Hjälpte det här svaret dig? 2 av 5 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi har helheten. Du som kund kan samla hela din vardagsekonomi hos oss och på så sätt få en enklare och tryggare vardag.

  För dig som Guldkund har vi ett riktigt bra helhetserbjudande. När du samlar hela din bank- och försäkringsaffär hos oss på Länsförsäkringar Jönköping så belönar vi dig med en rad fina förmåner. Det handlar till exempel om möjligheten att kunna köpa skadeförebyggande produkter till billigare pris, rabatt på dina försäkringar, möjlighet till kreditkort utan årsavgift (efter kreditprövning) och en hel del andra mervärden.

  Oavsett om du är Guldkund eller inte så erbjuder vi dig konkurrenskraftiga produkter och tjänster för livets alla skeenden. Vi finns nära dig på våra lokala kontor i länet. Vi är tillgängliga både digitalt och i form av fysiska möten. Som kund är du delägare och de år det går bra för Länsförsäkringar Jönköping så får du del av överskottet i form av återbäring. Dessutom är du en del av ett bolag som tycker det är viktigt med både hållbarhet och jämställdhet. Vi ställer bland annat krav på alla våra inköp och vi sponsrar lokala föreningar och organisationer i hela länet.


  Hjälpte det här svaret dig? 1 av 2 har fått hjälp av svaret