Fullmäktige - dags att nominera en klok person

Du som har en sakförsäkring hos oss är delägare och kan vara med och påverka utvecklingen i bolaget. Det är så det fungerar i ett rakt igenom kundägt bolag. Nu har du möjlighet att nominera dig själv eller någon annan klok person att bli representant för Länsförsäkringar Jönköpings kunder. Den som sedan blir vald till kundrepresentant tar plats i Länsförsäkringar Jönköpings fullmäktige, som är bolagets högsta beslutande organ.

Vad innebär det att bli kundrepresentant?

Som kundrepresentant företräder du våra drygt 140 000 kunder, är med och utser styrelsen och beslutar om de större, övergripande frågorna i bolaget. Du blir en ambassadör för Länsförsäkringar Jönköping och får tillgång till ett stort nätverk. Du kan nominera en eller flera personer fram till och med den 16 augusti. Val av kundrepresentanter sker i november.

Nytt för i år är att du kan nominera och rösta digitalt. Allt för att det ska bli enklare för dig att vara med och påverka. Vill du hellre lämna din nominering i pappersform på något av våra kontor går det också bra.

Så tänk efter - visst vill du vara med? Nominera dig själv eller din goda granne, din engagerade jobbarkompis eller en annan klok person.

Nomineringsperioden pågår 1 juli - 16 augusti 2020.

 

Nominera här:

Hur väljs kundrepresentanter till fullmäktige?

  1. Val av kundrepresentanter till fullmäktige börjar med en nomineringsperiod. Du kan nominera dig själv eller annan vidtalad person. Både den som nominerar och den nominerade måste var sakförsäkringskund i Länsförsäkringar Jönköping. I år kan du nominera under perioden 1 juli – 16 augusti.
  2. Valberedningen går igenom nomineringarna under september och oktober.
  3. Presentation av valbara kandidater och val sker här på vår webbplats i november.
  4. Valresultatet presenteras någon gång i december/januari.

Är du nyfiken på vilka som är våra kundrepresentanter nu? Läs mer om fullmäktige här: