Vi tar nästa steg

Länsförsäkringar Jönköping stöttar över 37 000 idrottande ungdomars slit, svett, tårar och glädje. Det gör vi för att ge barn och ungdomar möjlighet till en aktiv fritid, fysiskt välbefinnande, kamratskap och känslan av tillhörighet. Nu tar vi nästa steg och tar oss an ungdomars psykiska välbefinnande, tillsammans med Locker Room Talk och er.

Varför gör vi det här?

Vecka efter vecka, år efter år delar tusentals vuxna i vårt län med sig av sin egen tid och sitt personliga engagemang. Som ledare får de våra barn och ungdomar att hitta sin styrka och tro på sig själva. På planen, i hallen, på banan, i vattnet, i skogen. I livet.

Samtidigt ökar den psykiska ohälsan bland unga — och det behövs fler insatser, från fler håll. Därför ger vi på Länsförsäkringar Jönköping extra stöd till ungdomsledare i de idrottsföreningar vi sponsrar. Det är tränarträning, med fokus på att se, förstå och hjälpa.

Ingen kan ensam få våra unga att må bättre. Men vi vill bidra så mycket vi kan för att vända den negativa trenden. Alla som varit en del av ett lag vet vad som gäller: Tillsammans orkar vi.

Samarbetspartners

Locker Room Talk

Locker Room Talk vill skapa nästa generations förebilder och idrottsutövare genom att främst göra killars omklädningsrum till en tryggare plats så att ungdomar enkelt kan idrotta, må bra och bli den bästa versionen av sig själv.

Organisationen skapar målgruppsanpassade metoder för ungdomsledare i jämställd idrott, värdebaserat ledarskap och emotionell intelligens. En av dessa metoder heter Coach Journey och det är en av två utbildningar som vi nu erbjuder er att genomföra, helt kostnadsfritt. Den genomförs av ledare när det passar er med hjälp av VR-glasögon som ni får låna från oss. Rekommenderad tidsåtgång för att genomföra Coach Journey är 6 veckor. 

Locker Room Talks erbjuder även Eight Weeks, ett program till spelare utformat för att stärka gruppkemi och skapa en trygg och inkluderande kultur inom föreningar. En utbildare leder programmet och utbildar killar i åldern 10 till 14 år. Utbildningen sker en gång i veckan i omklädningsrummet, från 30 minuter upp till en timme, innan träningen börjar. 

Folkhälsomyndigheten

Vi hänvisar även till e-utbildningen "Ledare som lyssnar", framtagen av Folkhälsomyndigheten. Denna utbildning är speciellt utformad för ledare inom föreningar som arbetar med barn och unga på fritiden. Syftet är att ge er grundläggande kunskaper om psykisk hälsa, ohälsa och suicid.

Efter att ha genomfört utbildningen kommer ni som ledare att vara mer närvarande, stödjande och trygga i era möten med barn och unga som mår dåligt psykiskt. Ni kommer också att få verktyg för att aktivt kunna bidra till att främja psykisk hälsa inom er förening.

E-utbildningen är kostnadsfri och består av fyra delar som totalt tar cirka en dryg timme att genomföra. Vi uppmuntrar alla ledare inom föreningar i Jönköping att ta del av denna viktiga utbildning för att skapa en tryggare och mer stödjande miljö för våra barn och unga, och bli en ledare som lyssnar!

Folkhälsomyndighetens logga
Icons/70px/Quotation-mark-70
Det var en nyskapande och innovativ utbildning inom ett väldigt aktuellt område. Den har gett mig fler verktyg att hantera ungdomar och förhindra utanförskap. Dessutom var det väldigt roligt att få göra den med så modern teknik.
Johnny Eriksson-Husqvarna FF

Anmäl din förening