Gör som Simon – bli skadereglerare hos Länsförsäkringar Jönköping

En variation av utmanande ärenden, möjligheten att styra sitt arbete själv och daglig kontakt med kunder. Så beskriver Simon Larsson sitt jobb som skadereglerare mot företags- och lantbrukskunder hos Länsförsäkringar Jönköping.

Gör som Simon – bli skadereglerare hos Länsförsäkringar Jönköping
Det absolut bästa med jobbet som skadereglerare är att överträffa kundens förväntningar, säger Simon Larsson, skadereglerare på Länsförsäkringar Jönköping.

Hos Länsförsäkringar Jönköping finns det väldigt många olika kompetenser samlade. Bland de anställda finns det snickare, golvläggare, journalister, nationalekonomer, jurister och en mängd andra yrken representerade. Simon Larsson som jobbar som skadereglerare för våra företags- och lantbrukskunder berättar om sin roll.

– Det är ett väldigt varierat jobb med många olika typer av ärenden som kommer in. Det kan vara allt ifrån att en kund tappat bort sin mobiltelefon i samband med en tjänsteresa till att verktyg stulits i samband med ett inbrott.

– Varje dag är olik den andra. Oftast är det en blandning av att man får in nya skador och lägger upp dem, samtidigt som man arbetar med pågående ärenden, fortsätter Simon.

När det kommer till just skador så finns det ett antal olika enheter hos Länsförsäkringar Jönköping som arbetar med just skador. Varje enhet har sin chef och sin specialistkompetens. Det handlar bland annat om personskador, motorskador och byggskador. Simon Larsson har arbetat med företags- och lantbruksskador i över tre års tid och enligt honom så har man mycket frihet i sin roll, samtidigt som det blir en hel del samarbeten med kollegorna på enheten.

– Man kan sammanfatta arbetat på vår avdelning med att det är väldigt varierat. Det är både lätta ärenden och utmanande ärenden, och man har även en stor frihet att styra sitt arbete själv utifrån vad man anser är mest prioriterat för stunden. Rollen i sig innebär att säkerställa att kunderna får rätt ersättning utifrån den eller de försäkringar som gäller när skadan inträffar. Och då blir det att man får förklara och motivera för kunderna hur vi kommit fram till just den ersättningen, säger Simon Larsson som tycker att det absolut bästa med jobbet som skadereglerare är att överträffa kundens förväntningar och leverera den produkt som kunderna köpt.

– Det är verkligen ett roligt, varierande och utvecklande jobb där man får jobba med alla typer av ärenden.

Det finns även dagar då man som skadereglerare helt ägnar sig åt ett visst ärende. Det kan bland annat handla om stora skogsbränder då man åker ut och finns där som stöd för kunden.

– Man samarbetar mycket med kollegorna i frågeställningar kring aktuella skadefall. Om man har större skador på gång kan det bli att en hel arbetsdag går åt till just det ärendet där man i princip agerar projektledare och leder skadan framåt. Då har man kontakt med både kunden och de andra parterna som är involverade i ärendet.

För Simon så är samarbetet med kollegorna en viktig del i att han uppskattar rollen som skadereglerare hos Länsförsäkringar Jönköping.

– Vi hjälps åt mycket på vår avdelning. Vi tar hjälp av varandra och av externa experter när vi behöver det. Ofta handlar ärendena om problemlösning. Vi får reda på att något inträffat och då vill vi hitta den bästa lösningen för kunden inom de ramar som finns.

Orsaken till att Simon ville bli skadereglerare i första taget var för att han alltid lockats av nya utmaningar.

– En lantbruksförsäkring och framförallt en företagsförsäkring kan verka, och är även, ganska komplex. Det var just den här utmaningen som gjorde att jag sökte mig till det här jobbet. Jag hade nog inte trivts om man satt med olösliga problem hela dagarna. Stora, svåra skador kommer ganska sällan, och när de väl kommer så löser man dem också. Det är kul att lösa de här problemen ihop med kollegor, sin chef eller annan expertis som vi har till vår hjälp. Det är verkligen en hjälpsam enhet där man alltid kan fråga sina kollegor eller sin chef, och man känner sig inkluderad direkt från början när man kommer hit, avslutar Simon Larsson.