Gränsland

Gränsland är en podd som handlar om hur det är att vara ung idag. I den här podden kommer vi bland annat prata om teman som hur man som ung hanterar stress och prestationsångest? Framtidsdrömmar, kärlek och jämställdhet, sociala medier och om det är ok att vara “annorlunda”? Alla avsnitt spelas in i Jönköpings län med ungdomar från respektive ort. Under hösten planeras tre avsnitt från Vetlanda, Värnamo och Nässjö. Niklas Grahn är programledare och leder Gränsland när han inte gör musik och turnerar runt Sverige under artistnamnet NIELLO. Vid sin sida har han Calle Nilsmo som till vardags är programledare på radiostationen NRJ.

Avsnitt 4 - Kärlek och känslor

I det fjärde avsnittet pratar vi om kärlek och känslor. Vad är skillnaden mellan att vara kär i någon och att älska någon? Om man är intresserad av någon, hur gör man? Är sociala medier en bra väg eller inte? Följ unga människor från Nässjö som berättar om deras erfarenheter och tankar kring relationer och kärlek.

Avsnitt 3 - Hur är det är att vara ung i Nässjö om du kommer från andra delar av världen? (december 2018)

Hur är det är att vara ung i Nässjö om du kommer från Polen, Sverige eller Afghanistan? I Nässjö pratar vi med ungdomar som kommer från olika platser och har olika erfarenheter med sig. De reflekterar om allt från trygghet och rasism till framtidsdrömmar, skola och hur det är att leva som ung i Nässjö.

Avsnitt 2 - Grupptryck och förväntningar (november 2018)

I andra avsnittet pratar Niello med ungdomar från Värnamo om vikten av hur du är som person när du befinner dig i olika miljöer. Vilka krav och förväntningar har du på ditt sätt att vara om du är i skolan, i kyrkans verksamhet eller i din idrottsförening? Vad händer om du inte lever upp till ramen i just den miljön?

Avsnitt 1 - Jakten på det perfekta flödet (oktober 2018)


I premiäravsnittet pratar Niklas med ungdomar från Vetlanda om deras känslor inför studenten, framtidsdrömmar och hetsen i sociala medier.