Året i länet 2018

Året i länet

Som kundägt bolag är det viktigt för oss att alla våra 130 000 kunder får en tydlig och lättillgänglig inblick i verksamheten. Därför har vi gjort en läsvänlig tidning där vi i reportage och bilder vill ge en bild av vad vi gör - och varför. Här kan du läsa delar av tidningen med länkar till ännu mer information om våra produkter och tjänster.

Vill du också ha ett exemplar av tidningen i pappersform? Mejla nyhetsbrev@lfj.se

Bebislycka och gravidförsäkringar

Kvinna med bebis i famnen.

Livet förändras för alltid när ett barn kommer in i bilden. En familj på tillväxt medför ofta lika delar eufori som oro. Redan från det att barnet ligger i magen kan man teckna en försäkring som finns där om olyckan skulle vara framme.

Full rulle med tre barn hos familjen Marouki

Nytt kontor i Huskvarna!

Medarbetare poserar framför nya försäkringskontoret i Huskvarna

Den 30 november var det äntligen dags: Länsförsäkringar Jönköpings nya försäkringskontor i Huskvarna invigdes. Att döma av intresset under invigningen var kontoret efterlängtat – många Huskvarnabor kom förbi med glada tillrop.

Nytt kontor i Huskvarna invigt

Brandsuperhjältar utbildas

Sakina och Manal - två Brandsuperhjältar.

Under 2018 brann det ett tiotal gånger i olika byggnader på Råslätt i Jönköping. Statistik från Räddningstjänsten visar att det brinner oftare på Råslätt än i andra delar av staden och därför startade bostadsbolaget Vätterhem och Länsförsäkringar Jönköping ett samarbete med Räddningstjänsten

Sakina och Manal utbildar nya Brandsuperhjältar

SäkerBy har gjort länets byar tryggare

Jonas Ander, skadeförebyggare LF Jönköping och Gustav Andersson, Räddningstjänsten Värnamo

Med långt till räddningstjänst, ambulans och polis kan livet i en liten by kännas osäkert. Under två år har Länsförsäkringar Jönköping drivit projektet SäkerBy tillsammans med Brandskyddsföreningen, räddningstjänsterna, polisen och inte minst – byborna själva.

SäkerBy - projektet som ger tryggare invånare

 

Unga bankkunder

Simon, Filippa och Hamid tre unga bankkunder.

Att vara ung och ha hand om sin egen ekonomi är både utmanande och fantastiskt. Hur ska man spara, när får man spendera och ska man börja tänka på pensionen redan nu? Simon, Filippa och Hamid är tre unga bankkunder, på tre olika platser i livet som med Länsförsäkringar Jönköping i ryggen förverkligar sina drömmar.

Tre unga bankkunder med olika mål

 

Rådgivaren som jobbar dygnet runt

Hösten 2018 lanserade Länsförsäkringar Jönköping ”Rådgivaren”, en helt ny app som riktar sig till företags- och lantbrukskunder i Jönköpings län. Med Rådgivaren i fickan är det nu ännu enklare att snabbt komma i kontakt med just en rådgivare.

Så här fungerar Rådgivaren

Arvid var först på plats - ryckte in direkt

Arvid framför traktorn

I somras slog värmen alla tänkbara rekord och på hundratals ställen i landet rasade skogsbränder. 16-åriga Arvid Bergkvist var på rätt tid vid rätt plats och lyckades avstyra en större katastrof.

Sommaren som satte Sverige i brand

 

Länge leve landsbygden

För att landsbygden ska leva krävs att de mindre kommunerna vågar tänka lite smalare. Det är forskaren Lina Bjerkes budskap, vilket hon delade med sig av under Länsförsäkringar Jönköpings seminarieserie Framåtblick Jönköpings län under våren 2018.

Länsförsäkringar Jönköpings seminarieserie Framåtblick

Bolagets egna poliser stoppar bedrägerier

Undersökningar visar att ungefär tio procent av alla försäkringsskador är bedrägerier. Inom vissa skadetyper är siffran sannolikt högre. För att motverka fusket har Länsförsäkringar Jönköping tre egna utredare som varje år avslöjar bedrägerier för mångmiljonbelopp.

Utredare avslöjar bedrägerier för mångmiljonbelopp

Vi vill undvika alla skador

Under 2018 har vi fått hantera 54 000 skador. Det är 16 procent fler än 2017 vilket förstås påverkar den totala skadekostnaden. Det låter mycket, men det beror delvis på att fler och fler väljer Länsförsäkringar Jönköping som försäkringsbolag, och att vi därmed säljer fler försäkringar.

Skadekostnaderna ökade med 16 procent 2018

Pippi-chock i Elmiahallen

Länsförsäkringar Jönköping bjöd sina kunder på biljetter till Elmia Scandinavian Horse Show med en liten önskan: att de gärna fick komma klädda som Pippi Långstrump med målet att slå rekord i flest Pippi på en och samma plats.

Hundratals Pippi på Elmia

50 miljoner i återbäring!

50 miljoner kronor tillbaka till våra försäkringskunder, samt ett fint bidrag till föreningar med goda idéer som skapar trygghet i långa loppet. Det kunde vi ge våra kunder hösten 2018.

Föreningar som fick trygghetsbidrag

Husköparskolan

Under 2018 var det många som tog chansen att köpa hus i vårt vackra län. Och Länsförsäkringar Jönköpings fastighetsförmedlare stod förstås till tjänst med råd och stöd till många länsbor.

Fastighetsförmedlingens bästa tips för en lyckad affär

 

Etiskt i portföljen

Länsförsäkringar Jönköping arbetar långsiktigt och ansvarsfullt. Det gäller i högsta grad även bolagets finanser. 2018 togs ett nytt steg i arbetet för etisk kapitalförvaltning. Då anlitades GES International, som årligen screenar Länsförsäkringar Jönköpings investeringar för att upptäcka innehav som inte följer bolaget etiska riktlinjer.

Hur fungerar screening av investeringar?

 

40 år med Vetlandaborna i centrum

I det gamla Åhlénshuset på Vitalagatan firade Länsförsäkringar Jönköping en 40-årig närvaro i Vetlanda under 2018. En av de inbjudna heders-
gästerna var Stig-Erik Karlsson, som varit kund i bolaget alla dessa år. Länsförsäkringar Jönköping har alltid visat att det är ett bolag som bryr sig om sina kunder, konstaterar Stig-Erik.

Stig-Erik Karlsson - nöjd och mångårig kund i Länsförsäkringar

Närservicekontoren viktiga

Den svenska landsbygden avfolkas och viktiga aktörer försvinner. Men inte Länsförsäkringar Jönköping. Lars-Åke Carlsson känner nio av tio kunder han förmedlar försäkringar till på sitt lilla närservicekontor i Mariannelund.

Mister Mariannelund: "Viktigt att träffa kunderna ansikte mot ansikte"

 

20 000 barn får reflexväst

I en trafiksäkerhetssatsning har Länsförsäkringar Jönköping erbjudit alla förskolor och familjedaghem i länet att via ett formulär beställa gratis reflexvästar till barnen. Målet är att få ner antalet olyckor med oskyddade trafikanter.

Gratis reflexvästar till förskolebarn

 

 

Säkrare vägar med smart app

Ouppmärksamhet på grund av rattsurf är en vanligt förekommande anledning till olyckor på våra vägar. Johan Dufva jobbar med skadeförebyggande åtgärder på Länsförsäkringar Jönköping och är just nu engagerad i det som kallas för Ride Safe.

Appen som bidrar till säkrare vägar

Färre unga mår dåligt men fler söker vård

Fler unga söker vård för psykisk ohälsa idag än för tjugo år sedan samtidigt som färre mår dåligt. Det visar en ny studie som Mind gjort med stöd av Länsförsäkringar.

Unga mår allt sämre - eller?

NIELLO och konsten att vara ung

Artisten Niklas Grahn gör musik under namnet Niello. Tillsammans med Länsförsäkringar Jönköping vill han bidra till att samtalen om hur det är att vara ung ökar. I podden Gränsland åker han runt till länets mindre orter och pratar med unga om livets stora frågor.

Lyssna på Gränsland

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.