Reflexvästar till alla förskolor i Kalmar län

Under våren 2020 delade vi för tredje gången ut reflexvästar till alla förskolor i Kalmar län i syfte att öka tryggheten och göra barnen mer synliga när de vistas i trafiken. Totalt har vi under åren delat ut uppemot 25 000 västar till förskolebarn runt om i hela länet.

Vi har fortfarande några västar kvar på vårt lager efter förra årets reflexvästutdelning och där gör de ju ingen nytta. Därför har nu alla förskolor i länet som missade tillfället eller som behöver komplettera med fler västar möjlighet att beställa igen. Det är först till kvarn som gäller och vi reserverar oss för att det kan vara slut i vissa storlekar och färger.

För att beställa västar kontaktar du våra medarbetare på Kontaktcenter via mejl så hjälper de till att distribuera leveransen. Vid beställning vill vi har uppgifter om följande:

  • Namn på förskolan och kommun
  • Kontaktperson (namn och telefonnummer)
  • Leveransadress
  • Antal västar av varje storlek och färg

Reflexvästarna

Västarna finns i två olika storlekar och i fyra färger; rosa, gul, grön och organge.

  • XS - passar barn i åldern 1-4 år
  • S - passar barn i åldern 4-6 år

Västarna är rymliga i storleken och fungerar bra även utanpå tjocka ytterkläder. De är i första hand avsedda för att användas i trafiken. Därför rekommenderar vi att de används i trafikmiljöer för ökad säkerhet, synlighet och för en längre hållbarhet.

Vårt bidrag till FN´s globala hållbarhetsmål
För oss på Länsförsäkringar Kalmar län är det självklart att aktivit arbeta med att bidra till FN´s globala hållbarhetsmål. Detta gör vi på många olika sätt i vår verksamhet. Genom att dela ut reflexvästar är vi med och bidrar till mål 3 - God hälsa och välbefinnande. Där ett av delmålen är att minska dödsfall och skador i vägtrafiken.