Resa under corona: Bilsemestern kan bli problematisk

Nu öppnar UD upp för resor till vissa länder och en del kommer våga ta sig ut i Europa med bil. Men många länder i Europa som har haft en tuff nedstängning kämpar fortfarande med att komma igång. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Björn Schedwin, avdelningschef sakförsäkring på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Länsförsäkringar samarbetar med SOS International som har beredskap att hjälpa kunder som väljer att ta bilen i Europa eller Sverige i sommar. En utmaning blir att serviceutbudet som vi är vana vid inte är på samma nivå som tidigare.

– Tillsammans med SOS International arbetar vi för att lösa alla tänkbara situationer som kan uppstå på resan och denna sommar är inget undantag. Men många av de branscher som kämpar extra hårt just nu är bland annat hyrbilsföretag, verkstäder och bärgare. Situationen kan även påverka tillgången till hotellrum och andra transporter som tåg, buss eller flyg. Det kan även innebära att du inte får följa med bärgaren om din bil behöver bärgas, säger Björn Schedwin.

SOS Internationals nätverk fungerar i dagsläget i samtliga EU- och EES-länder samt i alla Gröna kortet-länder och de kan erbjuda hjälp enligt försäkringsvillkoren.

– Vi påminner också om att du som ska bila till vissa länder måste visa upp det Gröna kortet som är beviset på att du har en bilförsäkring. Kortet ska beställas minst fem arbetsdagar innan du ska resa iväg, säger Björn Schedwin.

 

Läs mer på lansforsakringar.se om Gröna kortet-länder

https://www.lansforsakringar.se/privat/forsakring/reseforsakring/gront-kort/

Läs mer hos SOS International
https://www.sos.eu/se/nyheter/2020/bilsemester-utomlands-lokala-foerutsaettningar-kan-skapa-problem/
https://www.sos.eu/se/nyheter/2020/tips-och-raad-infoer-bilsemester-i-sverige/

Vår lokala närvaro är vår styrka – Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän grundades 1845 och är ett av 23 självständiga bolag i länsförsäkringsgruppen som ägs av sina kunder. Vi erbjuder person- och sakförsäkringar samt bank- och fondtjänster. Internettjänsterna är gratis. Vår skadejour är öppen dygnets alla timmar 365 dagar om året.

Se alla pressmeddelanden