Ta hjälp av vår återvinningstjänst

Vår återvinningstjänst är ett smidigt sätt att hjälpa dig som lantbrukare att bli av med skrot och miljöfarligt avfall. Förutom att du gör miljön en tjänst, får du marknadsmässigt betalt för skrotet.

Sedan många år har Länsförsäkring Kronoberg varit med och arbetat för en renare landsbygd. Vi har tömt åtskilliga ton bekämpningsmedel, spillolja, oljefilter, färgavfall, lysrör och skrot i form av gamla maskiner och maskindelar som blivit kvar på gårdar runt om i länet.

Delad kostnad för miljöfarligt avfall

Återvinningstjänsten innebär att du bara betalar 20% av kostnaden för destruktion och återvinning av miljöfarligt avfall. Länsförsäkring Kronoberg står för resterande 80 %, upp till 10 000 kronor.

Skrot är en handelsvara

Idag är skrot en efterfrågad handelsvara med högt värde. Med vår nya återvinningstjänst får du betalt till marknadspris för det skrot du lämnar. Om du har mycket skrot med liten andel miljöfarligt avfall kan det bli en ren vinstaffär för dig.

Inget pappersjobb för dig

Hantering av miljöfarligt avfall kräver en noggrann dokumentation. Det är inget du behöver göra eftersom det ingår i tjänsten. Därmed sparar du tid och arbete samtidigt som du vet att hela hanteringen sker på ett tryggt sätt enligt gällande regelverk.

Här är en film om hur det fungerar för dig som kund:

 

Så här anmäler du dig:

Hämtning av skrot och miljöfarligt avfall sker en gång om året. Sista anmälan 2019 är den 30 juni. Du som är lantbrukskund hos Länsförsäkring Kronoberg anmäler hämtning genom att fylla i anmälningsblanketten som du hittar i broschyren. Skicka ansökan till:

  • Post: JRAB, JR-företagen AB,
    Box 498, 551 16 Jönköping
  • Fax: 036-36 21 81
  • E-post: lf@jrab.se

Broschyr med ansökan

Har du frågor kring beställning, hämtning, kostnader eller andra funderingar, kontakta JRAB på telefon 036-36 21 93, tisdag-fredag klockan 08-16.