Ta hjälp av vår återvinningstjänst

Vår återvinningstjänst är ett smidigt sätt att hjälpa dig som lantbrukare att bli av med miljöfarligt avfall. I år har vi tyvärr ingen möjlighet att genomföra skrothämtning på grund av kraftigt sänkta priser på världsmarknaden med anledning av coronaviruset, men hämtningen av miljöfarligt avfall erbjuds precis som vanligt.

Sedan många år har Länsförsäkring Kronoberg varit med och arbetat för en renare landsbygd. Vi har tömt åtskilliga ton bekämpningsmedel, spillolja, oljefilter, färgavfall, lysrör och skrot i form av gamla maskiner och maskindelar som blivit kvar på gårdar runt om i länet.

Delad kostnad för miljöfarligt avfall

Återvinningstjänsten innebär att du bara betalar 20% av kostnaden för destruktion och återvinning av miljöfarligt avfall. Länsförsäkring Kronoberg står för resterande 80 %, upp till 10 000 kronor.

Inget pappersjobb för dig

Hantering av miljöfarligt avfall kräver en noggrann dokumentation. Det är inget du behöver göra eftersom det ingår i tjänsten. Därmed sparar du tid och arbete samtidigt som du vet att hela hanteringen sker på ett tryggt sätt enligt gällande regelverk.

Ingen skrothämtning i år

Tidigare år har du haft möjlighet att få skrot upphämtat. I år genomförs ingen skrothämtning på grund av kraftigt sänkta priser på världsmarknaden med anledning av coronaviruset. Vi hoppas kunna erbjuda möjlighet till skrothämtning igen nästa år.

Så här anmäler du dig:

Hämtning av miljöfarligt avfall sker en gång om året. Sista anmälan 20120 är den 3 augusti. Du som är lantbrukskund hos Länsförsäkring Kronoberg anmäler hämtning genom att fylla i anmälningsblanketten som du hittar i broschyren. Skicka ansökan till:

  • Post: JRAB, JR-företagen AB,
    Box 498, 551 16 Jönköping
  • Fax: 036-36 21 81
  • E-post: lf@jrab.se

Broschyr med ansökan

Har du frågor kring beställning, hämtning, kostnader eller andra funderingar, kontakta JRAB på telefon 036-36 21 85, måndag-fredag klockan 08-16.