Frihetskapital

En investering i dig själv
Ökad frihet och trygghet
Makt att påverka din framtid

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Sju tips på hur du skaffar ett frihetskapital

Att spara till ett frihetskapital kan ibland kännas svårt. Här kommer några tips som kan hjälpa dig på vägen.

Ekonomisk jämställdhet i relationen

Har du och din partner funderat på hur er ekonomi kan påverka jämställdheten i er relation? Prata igenom våra tips tillsammans.

Svenskarnas syn på sparande

En av tio har inget sparkonto och var fjärde person har mindre än 20 000 kronor på sparkontot.

Prata jämställd ekonomi

Var femte svensk upplever inte sin relation som ekonomiskt jämställd och var fjärde tycker att det är jobbigt att prata ekonomi med sin partner.

Starta ditt frihetskapital

Börja spara

Är du redan bankkund hos oss kan du enkelt logga in på Mina sidor eller i vår mobilapp för att starta ditt frihetskapital.

Bli bankkund

Vill du bli bankkund hos oss? Öppna ett konto och påbörja resan mot ditt frihetskapital i dag!

Öppna konto och bli bankkund

 

 • Försäkringar

  Frihetskapital är ett initiativ av Länsförsäkringar. Med frihetskapital vill Länsförsäkringar skapa debatt, få fler att fundera över sitt sparande och våga prata om sin ekonomi. Målsättningen är att göra sparande och ekonomiskt inflytande till något folkligt. Kampanjen syns under hösten och vintern 2017/18. 


  Hjälpte det här svaret dig? 16 av 48 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Frihetskapital innebär att ha tillräckligt mycket pengar sparade för att ha möjlighet att säga nej i vissa situationer och ja i andra, för att kunna ha valfriheten att göra det man vill göra. Det kan till exempel handla om att säga upp sig om man inte trivs på sin arbetsplats, våga avsluta en relation, vara föräldraledig längre, investera i en dröm eller starta eget. Scenarion där pengar är en möjliggörare.


  Hjälpte det här svaret dig? 20 av 41 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Frihetskapital är inte en uttalad summa som man ska spara ihop till utan utgår helt och hållet ifrån individen, då alla har olika förutsättningar att kunna spara. Med frihetskapital vill vi säga att det ska vara värt att spara oavsett vilken summa det rör sig om, för att även små summor ökar den egna känslan av frihet och trygghet. 


  Hjälpte det här svaret dig? 16 av 40 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Alla människor har olika förutsättningar. Det säger vi med stor ödmjukhet och respekt. Vi vill ändå tro att många i Sverige har en möjlighet att ha ett sparande, även om det handlar om mindre belopp. Men oavsett inkomst har alla människor möjlighet att prata igenom sitt sparande med sin bankkontakt för att se om och på vilket sätt man kan spara på kort- och lång sikt. Den som inte har möjlighet att spara just nu kan ta hjälp av sin bankkontakt hos oss för att sätta upp en plan över hur ett sparande kan se ut i framtiden – när möjligheten att spara kan vara större.


  Hjälpte det här svaret dig? 17 av 38 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ekonomisk frihet är inte samma sak som ekonomiskt oberoende. Känslan av ekonomisk frihet är subjektiv, och det innebär att frihetskapital kan vara ett mindre sparande likväl som ett större.


  Hjälpte det här svaret dig? 8 av 18 har fått hjälp av svaret