Ny svävare till Sjöräddningssällskapet i Vadstena-Motala

Länsförsäkringar Östgöta har tidigare sponsrat Sjöräddningen i Arkösund med en ny svävare. Nu är det dags för Vadstena-Motala att få en ny svävare.

Vi vill bidra till att skapa trygghet och möjligheter i hela Östergötland. Därför kommer Länsförsäkringar Östgöta att sponsra Sjöräddningssällskapet RS Vadstena-Motala med en ny svävare. Den kommer att överlämnas den 10 december klockan 11:30 på Stora torget i Motala.

Vi bjuder på korv med bröd och dryck till de 100 första gästerna och självaste Baltzar von Platen kommer att namnge svävaren. Välkomna!

När Länsförsäkringar Östgöta genomförde en kundundersökning svarade kunderna att de vill att vi ska satsa på ideella räddningsinsatser. Många av våra kunder bor eller vistas i skärgården och runt våra sjöar i Östergötland.

Sponsringen av svävarna är en del av vårt arbete med att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Rescue Länsförsäkringar Östgöta hör hemma i Arkösund, och den nya svävaren kommer att vara placerad i Motala. 

Rescue Länsförsäkringar Östgöta

Sjöräddningen i Arkösund består av ett 20-tal personer som arbetar frivilligt som besättning och utför cirka 300 uppdrag per år. Cirka 75% är larm som sjöräddning, sjöambulans, räddningstjänst och förebyggande utryckning.

Sjöräddningen i Vadstena - Motala består av ca 25 frivilliga. De opererar på hela Vättern och hjälper nödställda ihop med övriga två stationer i Vättern och samverkanspartners.

Svävarna är mobila och kommer att kunna användas på flera platser i Östergötland. Svävarna kommer att användas till både förebyggande och operativt arbete, till exempel vid isolyckor, sjuktransporter och för att patrullera isen och informera i förebyggande syfte. 

Läs mer om Sjöräddningssällkapet