Länsförsäkringar Östgöta vill skapa en idrott för alla!

Fredagen den 25 september tog Länsförsäkringar Östgöta emot utmärkelsen FairPay silver. Det innebär att bolaget har tagit ytterligare ett steg mot jämställd fördelning av sin sponsring. Nu vill vi uppmana andra företag att gå samma väg.

– Det är hög tid att vi i näringslivet driver på omställningen till en jämställd idrott, där tjejer och killar ska ha samma förutsättningar. Förändring börjar med handling och näringslivet har enorma möjligheter att påverka, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Vad innebär detta?

Att Länsförsäkringar Östgöta blir FairPay silver-certifierade innebär att sponsringen nu fördelas med 40 procent till tjejer och 60 procent till killar. Ambitionen är att nå guld-nivån med en helt jämställd sponsring redan under nästa år, 2021.

– Att jobba med jämställdhet och inkludering är en självklarhet. Idrotten är en superkraft när det kommer till samhällsförändring och det är inom damidrotten som tillväxten finns. Detta är förstås positivt för samhället men också för vad vi som lokalt kundägt bolag står för.

Hoppas kunna locka fler

Länsförsäkringar Östgöta hoppas att fler i det östgötska näringslivet vill vara med och ta ställning för att sponsringen blir jämställd. I samarbete med stiftelsen FairPay, tog man första steget (FairPay brons) 2019 och är i dagsläget det enda certifierade företaget i Östergötland.  

– Att Länsförsäkringar Östgöta nu blir FairPay silver-certifierade visar att de vill bidra till förändring på riktigt. Det är inte bara snack utan verkstad. Strukturella problem kräver strukturella åtgärder och vi hoppas att fler företag blir inspirerade och ser deras möjlighet att påverka utvecklingen, säger Isabelle Widmark ordförande i FairPay. 

Vad är FairPay?

FairPay är en stiftelse som arbetar för att alla människor ska få idrotta på lika villkor. Stiftelsen vill att alla människor ska få utöva den idrott man är mest intresserad av och – om man vill – göra en karriär inom den, utan att könet ska avgöra om man får den möjligheten.

I det strategiska utvecklingsarbetet samarbetar FairPay med olika aktörer inom privat, offentlig och ideell sektor. En samverkan som hjälper till att åstadkomma hållbar förändring på flera olika nivåer i samhället. 

Se alla nyheter