Julgåvor bidrar till trygghet i Östergötland

För att sprida julglädje och skapa trygghet i Östergötland delar Länsförsäkringar Östgöta, för nionde året i rad, ut julgåvor. I år till ett värde av 200 000 kronor. Mottagarna är fem lokala ideella föreningar i länet, som på olika sätt ska bidra till trygghet för östgötar.

Cilla Holmqvist från Stadsmissionen (till vänster) och Ann-Sofie Fall-Svensson, Länsförsäkringar Östgöta.

- Genom att stötta hjälporganisationer som gör tillvaron bättre och tryggare för många människor runt jul hoppas vi kunna skänka lite julefrid, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Östgöta. Speciellt ett år som detta med ett väldigt tufft ekonomiskt klimat.

Räntorna är höga och matpriser och andra utgifter har ökat det senaste året. Enligt SCB:s mätningar lever närmare 21 000 barn i Östergötland i familjer som varje dag kämpar med ekonomisk utsatthet. Samtidigt vittnar många av Länsförsäkringar Östgötas samarbetspartners om att det är färre som har möjlighet att stötta deras insatser. 2023 års julgåva är därför extra viktig för oss att ge och extra välkommen för mottagarna.

Mottagare av Länsförsäkringar Östgötas julgåva 2023:
  • Julhjälpen i Mjölby.
  • Julänglar i Motala.
  • Östergötlands Stadsmission.
  • Guldkant Söderköping.
  • Kisa Scoutkår.

Mottagarna i Mjölby och Motala är initiativ som ger östgötar ett tillskott av hygienartiklar, mat och julklappar.

Östergötlands Stadsmission får en julgåva till sin ungdomsverksamhet som ökar tryggheten för unga i Norrköping och Linköping.

Guldkant Söderköping är en ideell förening som förgyller vardagen för äldre och ensamma människor i Söderköping. Julgåvan bidrar till en julfest för ett hundratal pensionärer.

Kisa Scoutkår, som jobbar för att ge barn och unga en meningsfull fritid, får genom julgåvan möjlighet att bygga en efterlängtad brygga till sin verksamhet som kommer möjliggöra många paddelturer.

Se alla nyheter