Riksbanken sänker styrräntan till 3,75%

Styrräntan sänks med 0,25 procentenheter – vad betyder det för dig? Experterna var oeniga in i det sista. Men i dag har Riksbanken beslutat att sänka styrräntan med 0,25 procentenheter till 3,75 procent. Detta markerar en positiv förändring i den ekonomiska politiken. Vår talesperson, Johan Swenson, delar insikter och värdefulla tips.

Kommer räntorna att fortsätta sjunka?

Med Riksbankens sänkning stärks förhoppningen om ytterligare lättnader i räntepolitiken under året. Det är uppmuntrande för svenska hushåll, som kan förvänta sig lägre kostnader totalt sett närmaste framtiden.

Läs mer om hur det påverkar ditt bolån:

Ränteprognosen för bolåneräntor 2024 - så påverkas dina bolån | LF (lansforsakringar.se)

 

Vad innebär det nya ekonomiska läget för mig som privatperson?

Efter två år där många hushåll tampats med hög inflation och räntehöjningar börjar det äntligen ljusna på bostadsmarknaden. De rörliga räntorna sjunker och närmare hälften av svenskarna tror på ökade bostadspriser det närmaste året.

Ta del av våra experters prognos vad gäller bostadsmarknad och bolåneräntor för 2024:

Bostadsmarknaden 2024 & 2025 - Prognosen Enligt Experterna - LF (lansforsakringar.se)

 

Är det fortfarande viktigt att spara?

Det är alltid viktigt att upprätthålla sparandet. Att ha en ekonomisk buffert är bra för långsiktigheten och tryggheten. Vi brukar dela in sparande i tre kategorier: buffert, pension och drömmar. Börja med en buffert, om du inte redan har det, så att du klarar oförutsedda händelser.

Läs våra bästa spartips:
Vår sparskola (lansforsakringar.se)

 

Vilka försäkringar behövs för att skydda mig och mina nära?

Det är viktigt att du regelbundet ser över dina försäkringar för att säkerställa att du och din familj är skyddade mot oväntade händelser. Ett bolåneskydd kan exempelvis erbjuda ekonomisk säkerhet vid oväntad arbetslöshet, sjukdom eller i värsta fall, dödsfall. 

Upptäck fördelarna med vårt bolåneskydd här:

Bolåneskydd - Låneskydd med vår Bo kvar-försäkring - LF (lansforsakringar.se)

Har du frågor om din ekonomi?

Kom ihåg att vi är här för att stödja dig. Våra experter kan ge dig råd som hjälper dig att förstå och anpassa dig till den förändrade ekonomiska miljön, så att du kan känna dig trygg nu och i framtiden.

 

Tips på andra bra länkar:

Så gör du en lyckad hushållsbudget - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)

Våra 22 bästa spartips på hur man sparar pengar i vardagen - LF (lansforsakringar.se)

Se alla nyheter