Betala med autogiro

Med autogiro kan du sköta dina betalningar på ett enkelt och bekymmersfritt sätt. Du slipper hålla koll på förfallodagar, rätt belopp dras automatiskt från ditt konto och förs över till rätt mottagare. Autogiro passar för återkommande räkningar som exempelvis hyra, telefonräkningar och försäkringar.

Så fungerar det

För att komma igång med att betala via autogiro måste du lämna ditt medgivande till betalningsmottagaren att betalningen får dras från ditt konto.
Är du kund i internetbanken kan du lämna ditt medgivande till betalningsmottagaren med hjälp av din säkerhetsdosa. Du kan ansöka om ett nytt autogiromedgivande elektroniskt, eller göra en intresseanmälan till de företag som inte kan ta emot medgivande elektroniskt. Nya medgivanden kan också tecknas genom att kontakta företaget som skickar räkningen till dig.

Är du kund i internetbanken får du en överblick över dina autogiron och kan enkelt lägga till eller ta bort dem. Du kan även se vilken status autogirot har och vilket av dina konton det är kopplat till. Och du kan enkelt makulera eller byta belastningskonto genom att klicka på betalningsmottagaren. 

Betala dina försäkringar med autogiro

När du betalar dina försäkringar med autogiro kan du sprida betalningarna över året. Du kan välja att betala per månad, halvår eller helår och du får en betalningsplan där du ser hur mycket du ska betala. Det enda du behöver tänka på är att se till att det finns tillräckligt med pengar på kontot den sista bankdagen i varje månad inför autogirodragningen som görs den första bankdagen i varje månad.