Spara i fonder - steg för steg

Att börja spara i fonder kan ibland kännas svårt, men bara genom att följa våra fyra steg så blir det betydligt enklare. 

1. Välj typ av konto

När du väljer att placera pengar i fonder börjar du med att välja vilken typ av konto du vill att fonderna ska placeras i. Alla har olika syften, spartid, riskvarianter och bindningstid. 

2. Välj en eller flera fondtyper

När du valt vilken typ av konto du vill spara i väljer du vilken typ av fonder du vill ha. Vilken typ du väljer beror på vilket mål du har med sparandet, hur länge du tänkt spara och hur stor risk du är villig att ta.

Fondtyper

3. Välj fonder

Du hittar alla våra fonder i listan för Fondutbud och kurser. Där kan du exempelvis filtrera på typ av konto du valt, fondtyper eller vilka fonder som har Hållbarhetsprofil.

Fondkurser

4. Logga in

Om du vill spara i ett ISK kan du öppna kontot när du loggar in på Mina sidor. Vill du hellre spara i fondkonto, kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring, kontakta oss. 

Kontakta oss

Nybörjare på fonder?

Ordlista

Hitta rätt i fondlistan

Använd Sparnavigatorn

Sparar du till en cykel, semesterresan, en båt eller ett nytt boende? Oftast är det lättare  att spara till ett konkret mål. I vår app kan du använda Sparnavigatorn. En tjänst som vägleder dig till ett effektivare sparande och som hjälper dig att nå din dröm.

Läs mer här

Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder och aktier kan båda öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Läs mer om riskerna