Låga fondavgifter för dig som kund

Du som kund kan spara med lägre fondavgifter hos oss. Några procent gör skillnad och kan göra att du sparar in tusenlappar.

Några procent kan göra stor skillnad

Skillnaden mellan en avgift om 1,55 procent eller 1,20 procent på samma fond kan tyckas lite men i ett långsiktigt sparande kan det göra stor skillnad – tusenlappar mer till dig faktiskt.

Sju av våra fonder har en lägre avgift för dig som kund, genom att vi har en så kallad andelsklass – B. Du får den lägre avgiften när du köper fonderna genom oss på Mina sidor, i appen eller på våra kontor.

Fonder där du kan få lägre avgift Ny avgift
Länsförsäkringar Asienfond B 1,40
Länsförsäkringar Europa Aktiv B 1,20
Länsförsäkringar Global Hållbar B 1,20
Länsförsäkringar Sverige Aktiv B 1,20
Länsförsäkringar Småbolag Sverige B 1,40
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Aktiv B 1,40
Länsförsäkringar USA Aktiv B 1,20

Tre fördelar med att spara hos oss

  1. Vi hjälper dig att välja

    Du får ett fondutbud som utvärderas systematiskt, så du alltid ska få del av det bästa fondutbudet på marknaden.

  2. Spara hållbart

    Hos oss sparar du hållbart och är med och påverkar bland annat miljön och mänskliga rättigheter.

  3. Samla din ekonomi

    Genom att samla ditt sparande och dina försäkringar hos oss kan du få rabatt.

För dig som redan har ett Fondkonto

Om du har ett gammalt fondkonto med någon av de fonder där du får lägre avgift när du sparar direkt, behöver du själv göra ett fondbyte från andelsklass A till B för att få den lägre avgiften. Eftersom ett fondbyte kan få skattekonsekvenser när du sparar på ett fondkonto, behöver du själv ta ställning till om och när du vill byta till den nya andelsklassen med lägre avgift.

Du kan också välja att behålla det du hittills sparat i andelsklass A men att framöver köpa fonder i andelsklass B, genom till exempel ett månadssparande. Ett annat sätt kan vara att starta ett investeringssparkonto (ISK) istället. Med ett ISK slipper du betala skatt på enskilda vinster och slipper ta upp uttag, försäljningar och byten i din deklaration. Det kostar ingenting att ha kontot.

Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder och aktier kan båda öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Läs mer om riskerna