Trafiksäkerhet

Bra grejer för bilen

I vår webbshop hittar du produkter som är bra att ha i bilen. Förbandslådan och brandsläckare är självklar utrustning för att öka säkerheten.

Ligg steget före

Med spårningssystem och märkning gör du det svårare för tjuven.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Alla som rör sig i trafiken kan minska antalet olyckor. Oavsett om du sitter bakom ratten, på cykel, kör mc och moped eller går till fots kan du påverka risken att drabbas av en skada.

Varje år skadas 4 600 människor allvarligt i trafiken. Därför jobbar vi aktivt med trafiksäkerhet och finansierar forskning för att antalet skadade i trafiken kan minskas. Här får du råd och tips kring vad du ska tänka på för att du och dina medtrafikanter ska bli säkrare i trafiken.


Cykel

Cykelhjälmen är det allra viktigast för att inte skadas i trafiken. De vanligaste cykelolyckorna är att cykla omkull. Här är råd att ha med sig när du ger dig ut med din tvåhjuliga vän.

Cykla säkert

Barn

Barnen är de mest oskyddade i trafiken. Men rätt val av bilbarnstol och hjälm kan du öka säkerheten när du och ditt barn är ute och åker.

Barn i trafiken


Bil

Säkerhet på vägen handlar om hur du kör, bilens utrustning och skick. Att vara medveten om risker och ha koll på andra trafikanter gör dig säkrare på vägen. Bra också att ha koll på däck och lufttryck.

Säkrare på vägen

Mc

Som mc-förare är du en oskyddad trafikant. Välj din hjälm och annan skyddsutrustning med omsorg. Att vara med veten om riskerna och köra på säkerhet är viktigt. Se tipsen för att göra dig säkrare på vägen.

Kör mc säkert


Moped

Att vara medveten om riskerna och inte trimma moppen minskar mopedolyckorna, liksom engagerade föräldrar. Av alla som skadas i mopedolyckor är 80 procent unga.

Kör moped säkert

Fyrhjuling

Fyrhjulingar är inte säkrare för att de har fyra hjul. Risken att välta är större med en fyrhjuling än med en tvåhjuling. Fyrhjulingar är inte för barn. Se vilka regler som gäller.

Fyrhjuling