Henrietta Hansson lämnar vd-posten på Länsförsäkringar Jönköping

Henrietta Hansson lämnar sin tjänst som vd på Länsförsäkringar Jönköping och sina uppdrag i länsförsäkringsgruppen för att tillträda tjänsten som vd för Sparbanken syd.

Henrietta Hansson

– Jag beklagar verkligen att Henrietta valt att lämna sitt uppdrag, samtidigt som jag har förståelse för hennes motiv. Henrietta har på kort tid genomfört en betydande omdaning av Länsförsäkringar Jönköping som gör oss än bättre rustade att möta framtiden. Jag vill verkligen tacka och önska henne lycka till i framtiden, säger Göran Lindell, styrelseordförande i Länsförsäkringar Jönköping.

– Jag har haft ett mycket roligt jobb i ett fantastiskt fint företag och jag kommer sakna alla medarbetare. Detta innebär ju också att jag efter 20 år kommer att lämna länsförsäkringsgruppen där jag har haft många goda kollegor som jag kommer sakna mycket, säger Henrietta.

På grund av regelverk och konkurrenssituationen kommer Henrietta att lämna Länsförsäkringar redan under dagen den 7 november.

Styrelsen har utsett Tommy Knutsson, idag affärsområdeschef Skador, till tillförordnad vd och kommer att inleda rekryteringsprocessen för Henriettas efterträdare inom kort.

Se alla nyheter