Wärdshuset Bredaryd vinnare av Årets matentreprenör 2020

För fjärde året i rad har priset Årets matentreprenör i Jönköpings län delats ut. 2020 års vinnare är Wärdshuset i Bredaryd.

Viktor Bergman, ägare av Wärdshuset, och Isabella Sandtjärn, restaurangchef tar emot priset av landshövding Helena Jonsson.
Viktor Bergman, ägare av Wärdshuset, och Isabella Sandtjärn, restaurangchef tar emot priset av landshövding Helena Jonsson.

Varje år delar Länsförsäkringar Jönköping ut priset Årets matentreprenör ihop med LRF, Hushållningssällskapet, Smålands Turism och Ester kök & bar.

I år går priset till Wärdshuset i Bredaryd med följande motivering:

”Med uthållighet, medvetenhet och en övertygelse om vad som krävs för att skapa fantastiska matupplevelser är vår vinnare en förebild för länets alla matentreprenörer. Likt de bästa konstverken numreras deras plankstekar, som nu närmar sig hela 300 000 serveringar. En affärsidé där lokala råvaror och producenter har en självklar plats, i kombination med internationella smaker och väl utvald dryck. Här lagas helt enkelt mat utan krusiduller, eller för att citera dem själva: Hjärtat i Wärdshuset är restaurangen. Vårt kök kännetecknas av omsorg och noggrannhet och massor av matkärlek. Vinnare av Årets matentreprenör 2020 är Wärdshuset i Bredaryd!”

I vanliga fall brukar det vara tre finalister, men eftersom att konkurrensen i år var så hård så fanns det fyra finalister. Förutom vinnaren så var även FC Gruppen, Bergströms lilla musteri och Sjön nominerade.

Vinnaren fick 20 000 kronor medan de övriga finalisterna fick 5 000 kronor. Priset delades ut under högtidliga former av landshövdring Helena Jonsson på länsresidenset i Jönköping. 

"– För oss spelar det lokala en så otroligt stor och viktig roll. Det är en del av vår verksamhet och något vi är stolta över, så det är kul att få en sådan här utmärkelse, säger Isabella Sandtjärn."

Tidigare år har Grenna glass, Rudenstams bär & frukt samt Smålandsost vunnit utmärkelsen.

Filmeportage från prisutdelningen i Länsresidenset

 

Se alla nyheter