LF Dalarnas stöttar Dalarna i rörelse

Nu drar Leksands IF i gång satsningen Dalarna i rörelse med LF Dalarnas som en av två founding partners.

Från vänster: Andreas Hedbom, Malin Floridan, Lisa Ek, Jonas Heimer.
Från vänster: Andreas Hedbom, Malin Floridan, Lisa Ek, Jonas Heimer.

Dalarna i rörelse har som målsättning att fler barn och ungdomar ska få möjlighet att uppleva glädjen, gemenskapen och alla de hälsofrämjande effekter som idrott kan bidra med. Projektet handlar om att samordna resurser samt dela med sig av kompetens – en viktig framgångsfaktor kommer därför att vara ett nära samarbete mellan Leksands IF och andra idrottsföreningar i länet.

LF Dalarnas är en av två founding partners i Dalarna i rörelse. Så här säger vår hållbarhetschef Malin Floridan om vårt engagemang:
- Vårt samhällsengagemang har stort fokus på barn och unga - vi vill att unga ska få möjlighet till en bra hälsa, både för kropp och knopp. Det här är ett av alla de initiativ vi på LF Dalarnas stöttar med den inriktningen, mot bakgrund av att barn generellt rör sig alldeles för lite, samtidigt som vi vet att vara aktiv i en förening ger en ung person så mycket, både fysiskt och socialt.

Initiativ fem år framåt

Under en planerad femårsperiod kommer Dalarna i rörelse att starta upp olika initiativ tillsammans med deltagande föreningar. Det kan bland annat handla om temadagar, ledarskapsutbildningar, prova-på-dagar och föreningsträffar. Alla initiativ kommer att följas upp och utvärderas löpande.

Det här ska satsningen leda till:

  • En bättre samverkan och utökad kunskapsfördelning mellan föreningslivet i Dalarna
  • En smidigare samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle i Dalarna
  • Att fler barn och unga i regionen börjar med organiserad idrott

Tipsa föreningar


Vill din förening vara med i Dalarna i rörelse? Anmäl er genom att mejla Lisa Ek på Leksands IF som är ansvarig för projektet.

Se alla nyheter